Mielőtt elküldenétek más ideillő topicokba, szeretném elmondani, hogy a probléma kicsinek tűnik, de annál nagyobb. A legrosszabb, hogy nem tudom mi okozza.
Elmondom:
Vettem a gépemet (Gigabyte GA8N SLI, Pentium LGA775 3.0Ghz, 2x512Mb Samsung DDR2, Seagate 300Gb SATA HDD + Seagate 320Gb SATAII HDD) azóta olyan problémák jelentkeztek, hogy sokszor csak úgy lefagyott (ami érdekes hogy az alaplap BIOSában is! ), a Windowsban meg csak megállt és az egér re mozdult, meg olyanok, hogy Windows indításkor (túl) sokszor kékhalállal autómatikusan újraindult és csak 3.szor indult el normálisan a rendszer. Volt olyan is hogy a gép bekapcsolásakor nem kapcsolt be a monitor, de ha kiszedtem az egyik memóriát akkor ok-s volt. Na mondom mivel már BIOSban ilyen, nekem többet Gigabyte nem kell, így hát vettem egy ASUS P5B-t. Rendben, ennél nem jelentkeznek ilyen problémák. Vagyis az eddigi problémák kb. 70%-a. Megvan a lap fél éve, de 4 napja olyanokat kezdett el csinálni, hogy:
- Windowsba ha egy programot futtatok, akkor az meglepően sokára indul el, vagy a programon belül bizonyos műveletek (pl.: Power DVDnél ha csak rákattintok a film betöltése gombra 1 perc mire bejön a lista, majd mikor megvan még újabb 2 perc mire elindítja) lassúak. De van hogy egyszerű műveletek közben mintha 100%on menne a proci és nagyon lassan halad (szinte kiakad).
- Windows indításkor sokszor kékhalál. Egymást követően akár 2x, 3x is!
- Ugyancsak Windows indításakor, mikor megjelenik az ''Üdvözöljük'' felirat kb. 2 percig áll és semmi nem történik! Majd utána továbbmegy, megjelenik a háttérkép semmi más és megint 2 perc következik.
- Programok telepítésekor mindég van valami hibajelentés. Ez változó. Utána van hogy a program hibásan működik.
- Mikor ki akarom kapcsolni a gépet, nem csinál semmit. Néha 5 perc elteltével megteszi, amúgy nem!
A Windows felinstallálást követően, pár programot feltelepítek egyből jelentkeznek ezek a hibák. Ezen a héten már negyedszer rakom újra és mindég mindegyik hiba előjön. Az érdekelne, hogy milyen hiba okozza ezeket? Azt mondták nekem, hogy szar a Windows install CDm. Most egy másikat raktam fel és ugyan az. Én processzorra gyanakszom, de szóba jöhet még a memória és a vinyó is! Szerintetek mi lehet? |
|
|