pont múltkori próbára menet hallgattam az Anaesthetic-et, és annyira tetszett, hogy el is kezdtem gondolkozni rajta, hogy az évtized 100 legjobb lemezét össze kéne gyűjteni pár emberrel és mindről írni pár mondatot. mert az Anaesthetic tényleg egy tökéletes lemez, de szerintem akkora hatással mégsem voltak senkire, (sajnos) vagy én maradtam le erről. ami hasonlít rájuk valamennyire szerintem a pretty girls make graves, de nem hiszem, hogy hallgatták volna őket. meg a pgmg sokkal poposabb.
amin még gondolkodtam, az a career suicide/government warning/regulations vonal, hogy őket ki ihlette meg (mert nagyjából azért egy időben kezdtek mind, nem?). náluk arra jutottam, de ez csak feltételezés, hogy beleuntak az aktuális bandákba, és mivel az internet segítségével egy csomó régebbi zenekart el lehetett érni, ezért elkezdték levenni a korai 80-as évekből olyan zenekarokat, mint a zero boys meg a chronic sick.
a harmadik dolog a gitár központú pop punk red dons/marked men/carbonas/hex dispencers/stb akik meg a wipers-t keverik a ramones-szal, az egyszerűbb fajta meg mondjuk a dillinger fourral.
szóval csak az internet volt a legnagyobb hatással a '00-ás évekre szerintem |