A Gravity tényleg nem sci-fi. Inkább csak tudományos. Én úgy látom, hogy a sci-fiben az űr "csak" környzete a történetnek, itt meg inkább második főszereplő. A filmnek 2 célja volt szerintem:
1. Kimaxolni a 3D-t. Siker, még nekem is tetszett, holott nem vagyok odáig érte.
2. Élethűen ábrázolni az űrt. Szerintem siker: nincs hang, tehetetlenség, az ember esetlensége odakinn stb. Ami érdekes volt, hogy maga a film is észrevehetően halkabb volt, mint az előtte lévő trailerek. Elég jól idomult az űrhöz.
Szerintem egy nagyobb volumenű történet már vagy félrelökte volna a filmet a kijelölt csapástól, vagy elvonta volna a figyelmet a kettes pontról, lásd például a klasszikusokban: Űrodüsszia, Solaris (mind a kettő jobb film, mint a Gravity, ezt hangsúlyozom). A minimális történet engem emiatt abszolút nem zavar, lévén a film másfél óra, nem kettő és fél. Az lehet, hogy a belső újjászületés, mint téma elég elcsépelt dolog manapság, de egy ilyen szituációban, mint a filmbeli szerintem pont helyén van. És ja, elég nehéz beismerni, hogy jó lett a film, hiszen Hollywoodot szidni fasza dolog és többnyire totál jogos. Kb. olyan, mint beismerni, hogy van jó Blink 182 szám. |