skinderes filmekhez pár régi brit anyag:
Made In Britain főszerepben: Tim Roth, rasszista skinheadnek beállítva egyik este meglép feka haverjával a javitóból és szétzúznak pár pakisztáni család házát....miközben együtt üvöltik színesek kifelé...aki látta a filmet az levágja miért...a skinhead srácot alakíto Tim Rothnak nem sok baja van a fekákkal, hanem a pakikkal...ja nincs sieg hail, nincs hitler éltetés sem...
Meantime: ez már kicsit vörkinklesszesebb...kilátástalan brit munkanélküli fiatalok csibészségeiről ( sem paki verés sem feka utálat ) és szenvedéseiről szóló film
Királynőért és hazáért: Denzel Washington fiatal katona hazatér az Argentin háborúból,Londonban él de mivel felszabadul a hazája a gyarmat a brit fennhatóság alól ezért kiutasítják az országból,megfosztják brit útlevelétől, csak nem érti, mert ő Angliába született, neki az a hazája... utcai zavargások törnek ki a rendőri erőszak ellen és egy kocsmai rendőrségi igazoltatásnál egy skinhead srác lép oda mellé, hogy megvédje a rendőrök ellen...majd a zavargásokban is fekák és skinheadek együtt ütik a zsernyákokat...aztán meghal...Denzel...
Skinhead ennyit jelent a legtöbb embernek skinhead...kb. mint a punk...hamarabb mondják rád, ha felveszel egy angol futball mezt és kopasz fejjel mászkálsz, hogy Te rasszista vagy, mintha skinhead cuccokban feszitesz Londonban...kurvára láttam amint Trojan felvarós anti rasszista meggyőződésü brit skinheadek a második robbantás után verték a kibaszott arabokat ( pakikat ) ,szerintem okkal és jogosan...
azért a havi 2500 fontos segélyért amit az államtól kapnak még nem tetszik nekik ott, ahol én 800 - 1000 fontért gurizek...ezek meg robbantgatnak...jól tették ,hogy elveték azokat akik lehet semmiről sem tehetnek...az erőszak erőszakot a gyűlölet gyűlöletet szül...és ezt pont ezek a tanbult robbantgató seggfejek nyomatják neked! a brit skinheadeket és viselkedésüket ezért nehéz megérteni...ahogy nyomatják a skrewdrivert és mennek a reggae buliba, hardcore buliba együtt tánciznak a feka csajokkal a feka haverjaikkal mennek és vernek szélt mindenkit, miközben rasszista vicceket és szarságokkal viccelődnek! Miközben röhögnek a buta pakikon, miközben szarnak a vér és becsületre és többre nézik a csajokat mint bármilyen elv politikai nézetet...miközben a West Ham UTD legnagyobb huligan csoportjának alapitó tagjai között számos feka van, a District Line metró vonalon rengetegszer lehet Inter City Firm - West Ham National Front kelta keresztes levonókkal találkozni...British Movement Support West Ham UTD...vagy a Business koncerten megismert öreg Blood N Honour ( leginkább hajléktalan kinézetü és állapotú ) skinhead arc, aki Adolf Hitleres polót viselt a Fred Perryje alatt, amit nem mutogatott csak nekem mikor megtudta magyar vagyok, mikor mellém állt egy vitában pár paki ellen...és ennyit mondott: Ebben hiszek, de abban nem hogy ez valaha eljön, és karlendítésbe állt...aztán kurvára értelmesen elbeszélgettem egy 1981 óta BnH hívő boneheaddel...aki elmondta imádja a Businesst, a skat, de nem balhézni jár le a koncertekre, hanem bulizni...érdekes mentalitás, mert visszaemlékezve a buliba együtt dobáltunk a levegőbe egy nagyon aranos és szép paki skin - punk átmenetet képviselő lányt...:)
Romper Stomper Master Race zenekar: Bound For Glory tagokból állt össze a filmesek felkérésére...köze nincs a Skrewdriverhez...hallgass meg egy Skrewdriver nótát és hasonlítsd össze ian Stuart hangját és gitárjátékát a filmbelivel...ja és ian Stuart kurvára nem tudott gyors számokat pengetni és énekelni...és "amikor látod a srága férgeket az utcáidon" ez szól amikor elindulnak a kocsmájukat megvédeni...és a refrén: "üsd a srágát üsd a feketét, üsd mindegyiket a nácik visszatértek!" zeneileg kurva primkó ahogy szövegileg is és pont ezért zsír! Skrewdriver : zeneileg a legtöbb nótájuk élvezhetetlen szerintem...Az Amerikai historia Xben a koncerten nem éppen ama hírös USA zenekar játszik, hogy YOUTH DEFENCE LEAGUE?
A dagadt náci patkány alkarján meg Anti Heros logó tetkó...hallgasd meg Anti Hero: i am an Anti Social ( Skrewdriver 9 feldolgozását amit a kedves rendezőknek dedikáltak...ja...és még valami a filmhez: kurvára jól állitja be, hogy már ezek átléptek azon a dolgokon, hogy skinhead nem skinhead punk stb...kurvára nem tudod, hogy amerikába milyen hülyével állsz szembe, milyen szart visel az öltönye és a ruhája alatt milyen szív dobog...véleményem: legtöbb amerikai mind buta tudatlan seggfej...de az amerikai history x egy jó film ha megérted mit akarnak mondani vele:
Az erőszak erőszakot, a gyűlölet gyűlöletet szül...vagy akár vicessebben is lehet fogalmazni: nem vagy gyorsabb a golyónál és tőled is vannak hülyébbek!
|
|
|