Kíváncsi vagyok, ha vmi folytán a barátnőd terhessé válna, akkor is így gondolkodnál-e?
És ha pl egy amúgy is szegény család egy tagja nemkívánt terhességbe esik, szerinted meg kéne szülni nyomorba gyermekét? A legrosszabb a kicsinek lenne. Nem tudod mennyibe kerül egy gyerek felnevelése és igen is jobban jár ha egy mondjuk14 éves lány nem szüli meg. Egy gyerek ne szüljön gyereket. Ilyen fiatal korban az anyai ösztönöknek még se híre, se hamva és biztos hogy a nagyszülőknek kellene felnevelni. És a védekezés még gyógyszerrel sem 100%os, szóval, kivédeni sem lehet teljesen a dolgokat.
Csak azért tudok ilyen véleménnyel írni a dologról, mert egy ismerősöm (22 éves) terhes lett 2 éve és nem vetette el gyermekét. Otthonról el kellett mennie, mert a családnak nem volt elég pénze +egy főre, amúgy sem éltek túl jól. Így a társa (ugyan is nem ment férjhez) rokonaihoz kellett költöznie vidékre, és most ha jól tudom 4en, laknak egy szobában és az anya meg kijelentette a szülés után, hogy még nem érez anyai ösztönöket. Ugyan ez azóta változott. Most ismét terhes és azért aggódik, hogy hogyan fogélni, mert így sem bánnak vele jól, a társa pedig már az első gyerek után másképp viselkedett vele.
Gondolj bele, hogy ha nem szülte volna meg a gyereket, lehet hogy már saját lakása lenne és már szülhetett volna úgy, hogy nem mások jóindulatában bízva kell élnie. Az pedig sokkal nyugostabb családi környezetet tudna teremteni. Nem a pénz a lényeg itt, hanem az hogy így mindenki csak rosszul járt, és a szülés után csomó gond, probléma keletkezett, ami idegileg nagyon megterhelő.
(Ugyan régen hallottam róla utóljára, de akkor még így állt a helyzet. Azóta már elvileg megszülte a második gyereket is, de semmit sem tudok róla. Mondjuk már nem is tartozik rám, csak szemléltetésképpen írtam le.)
Én sem "támogatom" az abortuszt, de vannak szerintem olyan indokolt esetek, amikor érdemesebb elvetetni, mint megszülni a gyereket. |