sziasztok.
unalmamban átfutottam a topikot (egy részét), és hát elég szar, de mivel ennél csak gagyibbak vannak, ezért most ebbe fogok bele(s)írni.
mivel szerencsére még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy a barátnőmet és magamat ilyen döntés elé állítsam, ezért most én is tkp "könnyen beszélek", vagy mi...
nos, ha félretesszük az (amúgy teljesen legitim) morális oppozíciókat, akkor voltaképpen nem találok semmi kifogásolhatót az abortuszban. globálisan tekintve a kérdést, teljesen nyilvánvaló, hogy az emberiségnek nincs szüksége több éhező szájra, annál inkább drasztikus népességcsökkentésre. írták többen, hogy mind a gyermeket, mind pedig a (gyakran félig még szintén gyerek) szülőket egy szar élettől mentjük meg. ez valószínűleg így is van. a nemi erőszak esetéről nem is beszélve.
másrészt viszont megdöbbentőnek találom, hogy bizonyos emberek mennyire könnyedén, "objektívan" képesek viszonyulni ehhez az egészhez. ők azok, akik, ha előkerül a háború vagy a holocaust témája, egyből halott kisbabákról, apjukért jajgató többgyermekes családokról, fájdalmasan zokogó kislányokról kezdenek ömlengeni, és gyakran más is akad a tarsolyukban: hatásosan "sokkoló" történetek, látványosan "szívszorító" fotók. ezeket a nagy pacifista erkölcscsőszöket látom itt hirtelen a cinikus racionalista maszkját ölteni. úgy tűnik, az érzelgős, szentimentális jelzők halmozását itt felváltja a lekezelő, áltudományos pöffeszkedés.
a disztroj fasizm topikban már kifejtettem, hogy sztem a teljes emberi populációt százmillióra kellene redukálni, ami egyrészt megszűntethetné az éhinséget, de sok "feszültség gócot" is feloldana. eme grandiózus terv persze nem igazán megvalósítható és nem is volna helyes, ha a kivitelezést az emberre bíznánk, remélhetőleg majd a természet elvégzi. mivel nem ismerek bűnt, ezért az abortuszt sem "ellenzem", ahogy a gyilkosságot sem, ugyanakkor nem hiszem, hogy személy szerint képes lennék gyereket ölni vagy öletni, bármennyire is kellemetlen volna nekem különben. viszont, aki el tudja magával hitetni, hogy a magzat valójában "még" csak egy tárgy, az miért ne tehetné meg? remélhetőleg az eset után nem válik lelki nyomorékká és élvezni fogja a szabadságát (egészen a következő "esetig" hehe).
remélem, engem nem fogtok elátkozni kedves szavakkal pl "azt kívánom, veled is ez történjen", mert egy csöppet babonás vagyok. |
|
|