Na, ugye mégis csak szóba állsz velem.
"Nem értem, miért kellenne érvelnem a továbbiakban amellett, hogy az embrió-lét, az emberi élet része, az emberi fejlődés a fogantatással kezdődik."
Nem kell érvelned. Nyugodtan gondolhatod így.
"Ez biológiai axióma"
Biológiai axióma?? Aha, akkor nem szóltam. Biológiai axióma... O.K.
"Ilyen közhely nem létezik"
Létezik. Persze, ha jobban tetszik, nevezhetjük hétköznapi tapasztalatnak(elég nyitott szemmel járni, hogy bárki láthassa), vagy tudományosan alátámasztott megfigyelésnek (lásd.: G.W. Allport Az előítélet c. műve).
"de a fantáziád jó"
Köszi, amúgy tényleg jó.
"és nem ítélkezem"
Tényleg nem? Akkor valaki itt csúnyán visszaél a hsz-ekkel. Javaslom a bűnös felkutatását és példás felelősségre vonását!
" királycsávó színben akarsz feltűnni"
Nem akarok, de annyiszor mondtad már (az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem vagy ezzel egyedül), hogy úgy tűnik, szándékaim ellenére is úgy tűnök fel neked. (Nem akarom mindig felhozni, de nincs ennek megint köze a lekezeltség érzéséhez?)
"ez esetben te valószínűleg isteni teremtmény vagy"
Természetesen az vagyok, mint az univerzum minden teremtménye, legyen az élő vagy élettelen. Halleluja!
"Nagyon szomrú, hogy azon kívül, hogy engem próbálsz befeketíteni és arról beszélsz, hogy nem minden vélemény tény semmit nem csinálsz"
Először is: ne szomorkodj! :-) Másodszor: miért feketítenélek be? Úgy érzed, be vagy feketítve? Harmadszor: azzal, hogy elmondtam én is azt a nyilvánvaló dolgot, hogy nem minden vélemény tény, egy közhelyet mondtam ugyan, de néhány embert sikerült alaposan megdöbbentenem, illetve kihozni a sodrából. Nem mondhatod, hogy ez semmi. Elvégre azért vagyunk itt, hogy tanuljunk (új info, döbbenet) és szórakozzunk (hisztis cimbik). Az utóbbira tényleg nem panaszkodhat senki. Én sem teszem.
" hogy az abortusz nem rutinműtét, hanem egy emberi élet megszakítása"
Én ugyan nem mondtam soha, de tény és való, hogy az abortusz technikai szempontból rutinműtét. Erkölcsi szempontból meg ki-ki eldönti magának, mint ahogy azt is, hogy ez egy emberi élet megszakítása-e. (Ha az, akkor megszakítanak egy életet -erre a jog a civilizált világban lehetőséget ad-, ha nem az, akkor meg nem szakítanak meg egy emberi életet.) Ezt is mondtam már párszor, de megismétlem: nem hinném, hogy bárki elvitatná tőled a jogot, hogy úgy gondolkodj róla, ahogy írod fent. Ha van ilyen sunyi nyilasházmester-lelkű ember, akkor szólj, és elmagyarázom neki is, hogy a civilizált világban tiszteletben tartjuk mások tőlünk eltérő véleményét.
"Ezt most hadd ne kommentáljam, próbálj meg normális hangnemben beszélni olyan emberekkel akikről semmit nem tudsz egy viszonylag normális hangvételű topicban"
Kár, hogy nem kommentálod. Melyik hangnem nem normális? Amit tőled idéztem? Nem akarom a titkaimat kifecsegni, de csak akkor veszem elő a hasonló humorú mondataimat - persze ez azért még akkor sem az az echte etelközi, honfoglaló stílus - , ha valaki elkezdi előttem.(Más kérdés, hogy egyébként mennyire szórakoztat az ilyenfajta párbeszéd is. A könnyű siker ugye.) Elsőként nem szoktam személyeskedni, de szívesen belemegyek a dologba, úgyhogy, ne fogd vissza magad, ha úgy érzed.
|