2007-be voltak főzési zsenialitások.
Szilveszterkor (2006/07) forralt bor akció:
Főztem forralt bor, mindent beleadtam, szegfűszeget, cukrot, narancshéj-reszeléket, kész lett a lötty. Már részeg voltam, erre rutinosan belebasztam a szűrőbe a csap alá az edénnyel együtt (mintha téstát szűrnék) ..... Lefolyt 15 másodperc alatt az összes pia a csapba, a szűrőbe megmaradtak a szaros szegfűszeg darabok
Cigis leves akció"
Ez nyáron történt. Házibli volt nálam, másnap reggel követelték tőlem 6-an kb hogy én csináljak levest. Mondom oke, elővettem 4 darab Maggi szaros zacskóst, belebasztam 2 liter forralt vizba a zűzhelyen. Kavargatom kavargatom, májer gyerekként a számba a cigi, erre tüsszentek és HOPP az egész cigi beleszáguld a forralt (már majdnem kész) levesbe.....
Nyami...
Tojásrántotta sárral.
Ez is egy házibulimon volt , hol máshol ahol elkezdtem rántottát főzni 8 tojásból a reggeli seregnek. Egyik-(másik...) tojás azonban romlott volt és elég barna színűen landolt a tepsibe. Ezt követően kimentem Gege haverommal, és sárt szedtünk fel a kertből amit belebasztunk a tepsibe, és azzal sütöttük ki... Én eztkövetően bementem cigizni a szobámba, de Gege még folytatta a sort, még beleadott a tepsibe egy egész fokhagymát, 1 kanál mustárt, az egyész 50 gramos bazsalikom szettünket, és 3 pohár vizet... Utána le akarta locsolni vele a macsakámat, de lebeszéltem róla.
Nutellás kolbász -
Ezt Viktor barátom követte el, aki miután megkérdezte hogy "na mivan a hűtőtökbe" ráhagytam... Erre beállitott a szobámba egy tortás tányérral, rajta egy puha fajta kolbásszal, mellette mustár helyett nutellával, és abba nyomogatta bele ízesen. Mellé zselés szaloncukrot evett.
Hát nemhiába, ez a karácsonyi after is jó volt. |
|
|