mondjuk ez baszottul nincs így!
1991-ig a Metallica azt csinált a színpadon, amit akart: ha akar disznót vág koncert közben, csirkét darál, stb...
'91ben kijött a Black album, amivel (megérdemelten) világhírüek lettek, és innen nem tehettek bármit, azt kellett csinálják, amit a közönség akar, mert nekik is fontos az, hogy sok lemezük fogyjon. De nem hiszem, hogy a világon van olyan híres együttes, ami azt akarja, hogy ne adjanak el zenét.
Amúgy a világon mi nem a pénzről szól?! Láttad a Harcosok klubját? Nézd meg.
A róluk szóló dok.film (Some kind of monsters) azoknak készült, akik tudni akarják, hogy mi történt a Metallicával akkor, amikor úgy tünt, hogy vége, feloszlanak, mert belső háború folyt, és még Jason kiválása is nehezítte a dolgukat.
Szerintem ez nekik nem arról szólt, hogy akkor most megint sok pénzt keresünk, hanem vbemutatják a világnak, hogy nem olyan könnyü egy világhirü zenész élete, mint amilyennek látszik. Persze, ez egy kibaszott nagy közhely, de ez a film nagyon erősen rányomja a bélyegét a Metallicára, hogy ez nem egy egyszerű zenekar.
"Magánélet? Na az, ami nincs nekem. Az én életem a Metallica." Ezt nyilatkozta Lars Ulrich. Ebből is látszik, hogy ez az egyszerűnek indult zenekar '80 óta hova jutott el.
|