Gondoltam felhozom a topicot annak okán, hogy tegnapelőtt jelent meg a Sublime with Rome bemutatkozó albuma a Yours Truly.
Nos, mindenek előtt megjegyezném, hogy én azok közé tartozom, akik örültek annak, hogy a Sublime kétharmada egy fiatal sráccal kiegészülve ismét élőben játssza azokat a klasszikusokat, amelyeket már csak feldolgozás zenekarok adnak elő Brad 1996-os halála óta.
Természetesen sem a két évvel ezelőtti kvázi reunion idején, sem pedig most nem gondolom azt, hogy Bradet bárki is pótolhatja, vagy legalább is hivatott arra, hogy ezt megpróbálja.
De én nem is ezt vártam ettől, hanem azt, amit fent már részleteztem, illetve annyit, hogy lesz egy hiteles zenekar, ami Sublime által létrehozott LB Soundot ápolni és folytatni lesz hivatott.
Meghallgatva a lemezt azonban komoly csalódást érzek. Véleményem szerint a 2001-ben szintén megszűnt LBDAS sokkal, de sokkal jobban és hitelesebben tette ezt, mint ez a produkció.
Ne értsen senki félre, magával a produkcióval nincs különösebben baj.
Csalódást amiatt érzek, hogy ennek a zenekarnak sokkal inkább Rome with Sublime néven kellene futnia.
A már említett LB Soundot (értsd Sublime-ot) az első nótán (Panic) kívül egy szám sem képviseli a lemezen.
A dalok többsége Rome korábban írt dalaira épül, melyek rendben vannak, de semmi különös, többsége dúdolható sláger, de ennyi és nem több.
Pedig ide ennél több kellene. A Sublime egy korszakos, meghatározó ennél fogva pedig nagyon fontos zenekar volt. Véleményem szerint Sublime volt és még mindig az egyetlen olyan zenekar, amely tudta, hogy fehér emberek hogyan játszhatnak hitelesen reggae vagy dub számokat.
A Yours Truly-t nem tudnám odatenni, egy 40 Oz to Freeedom, vagy a klasszikus Sublime című album mellé, de még az LBDAS Right Back vagy Wonders of the World lemeze mellé sem.
Rome egyébként jól énekel, jól is játszik a lemezen, de semmi extra.
Nos ennyi, azért ha van kedvetek hallgassátok meg, kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is, a PB-ről már tölthető. |
|
|