Akkor még egyszer mindenkinek, aki nem érti. Attól, hogy valami nekem nem tetszik, még belegondolok, hogy mások miért szeretik mégis. Megpróbálom megérteni. Ha végképp nem megy, akkor megmondom, nekem ez nem tetszik, szerintem egy szar. Igen, van ilyen. De ha más kérdezi, nem fogom a saját véleményemmel befolyásolni előre az övét, mert az előfeltevések nagyon erősen rányomhatják a bélyegüket a kialakuló véleményre. Inkább azt mondom, nekem van gondom vele, de döntse el mindenki, mit szól hozzá. És másról szándékosan csak akkor mondok rosszat, ha meg vagyok győződve róla, hogy nem nála van az igazság.
Nem hiszem, hogy ettől lenne valami fos. Bár, ha akkor jó, ha mindenkit kiszorítva, bunkó módon viselkedünk, akkor köszi, én inkább továbbra is a fos oldalt erősítem. Ettől még nem fér bele akármi, csak nem ugrok neki akárki torkának azért, mert nem olyan, mint én.
Egyébként sem lelem örömömet abban, ha másokat húzok le. Attól én nem leszek jobb. A sértődést pedig sokan összekeverik a jogos felháborodással. És azt sem kéne kifelejteni, hogy minden reakció (a nevében benne van) válasz valamire.
Aki pedig értette elsőre is, annak köszi. |
|
|