Szia!
A CPG stílus nekünk már kemény, ezt nem merjük bevállalni.
Üdv:
Ozzy
2012. 01. 23. 17:49 keltezéssel, Bodócs Attila írta:
Kedves Shadow Rock Café!
Nem tudom kinek írok, ezért ezt a megszólítást használom. Bocs!
Koncertszervezés ügyben kereslek Titeket.
Volt egy zenekar a nyolcvanas évek elején Észak-Magyarországon, az Agydaganat. Tulajdonképpen ők voltak azok Észak-Magyarországon, mint a CPG Szegeden.
A sorsuk is hasonlóan alakult. Megjárták a börtönöket, majd „disszidáltak” a zenekarból, akik tudtak, volt aki meghalt (zavaros körülmények között).
Most ez a zenekar szeretne föllépni. Az elmúlt év nyarán Mák Antal hazajött Amerikából és ujjászervezte a bandát, Nyíregyházán (régi lakhelyükön) és Budapesten a Trafik Klubban léptek föl. Én itt ismerkedtem meg Tónival. Mivel én Magyarországon élek, Tóni megkért, hogy segítsek koncertszervezésben. A február elejét sikerült is megszervezni, 9,10,11,12, Nyíregyháza, Békéscsaba, Budapest Kék Yuk, és Szeged. A következő hétvégéjük szabad még és szeretnének a Dunántúlon is föllépni. Ezért gondoltunk Győrre. Tehát február 17-én vagy 18-án lenne jó fellépni Nálatok.
Szerelésük van, jelenleg hajón utazik Lengyelország felé.
Mák Antal Boston mellett él, onnan utazik haza erre a „turnéra”. Nagyon jó lenne, ha sikerülne nálatok föllépni. A koncert mellett szeretnénk egy kis ismertetőt is eljuttatni a fiatalokhoz, akik eljönnek aznap este, hogy mi az Agydaganat története, mit is hallanak.
Egy rövid bemutatás:
Történet
A zenekart 1979-ben Mák Antal alapította, és nevezte el Agydaganatnak. Nagyon rövid időn belül Andró-Vaskó Sándor (Géza) is csatlakozott a zenekarhoz és ő toldotta a névhez az UMCS (Underground Művészeti Csoport) feliratot.
Ekkor már a zenekar dadaista, anarchista, szabad alkotói közösséggé formálódott. Az első koncert után (1980) a politikai rendőrség rögtön betiltotta országos szinten. Ez után az eggyüttes csak álnevek alatt és titokban tudott fellépni. A zenekar tagjai állandó megfigyelés alatt voltak, és rendszeres házkutatásokat tartottak a Mák és az Andró család otthonában.
1982-ben Mák Antalt bebörtönözték az otthonából elkobzott versek és irományok, illetve rendszerellenes tevékenységei miatt. Miután megszökött a háziőrizetből, 1983 augusztusában Ausztriába menekült. 1985 körül Andró-Vaskó Sándor éppenhogy túl élte a vörösterror borzalmait, és ő is Ausztriába menekült. Néhai Pardi Tamás, a zenekar billentyűse, egy rendkívül értékes ember, aki soha semmit nem vallott be a zenekarral kapcsolatosan a III/III-as politikai osztálynak, ismeretlen körülmények között elhunyt (valószínűleg az AB végzett vele). "Azóta is üvölt a lelkem a Tamás halála miatt" mondja Mák Antal "Soha nem lesz bocsánat."
Mák Antal
Nagyon jó lenne, ha sikerülne.
Üdv és sziasztok:
Bodócs Attila
|
|
|