na, felbasztak azok az ismerőseim akik év végén kirakják a hatméteres könyvkupacaikat h mi mindent elolvastak egy év alatt, mert egy kisebbségi komplexusos barom vagyok, aki egy évben kiolvas max 4-5 könyvet átlagban (ha a hangoskönyveket nem számítjuk). meg borzasztó szokásommá vált hogy egyszerre több konyvet olvassak, ami rendszerint oda vezet hogy a nagyrészét félbehagyom. meg az elmúlt 10 évben kb csak novellásköteteket verettem mert a többszáz oldalas regényfolyamokhoz lerövidült a türelmem.
úgyhogy hogy egyel kevesebb esélyt adjak magamnak hogy egy tanajkó fosnak érezhessem magam, idén nekiálltam darálni. már kiolvastam 3-at és mindjárt végzek a negyedikkel. ebből 1 volt igazán jó a többi az kicsit fosos vót
1. dosztojevszkij - feljegyzések az egérlyukból - ezt már egyszer kipörgettem de mivel szószerint az égegyadta világon SEMMIRE nem emlékeztem belőle, most kiolvastam mégegyszer. vicces cucc. kicsit a kellemesnél több ponton tudtam azonosulni a nyomorult főszereplővel, de ezt magamnak is csak félve ismerem be
2. bradbury - holdkórosok temetője. bradbury az egyik kedvenc íróm de ez érezhetően az egyik leggyengébb cucca, amin a borzalmas hányaveti fordítás sem segített. nem csoda hogy ennek kb ötödjére estem neki, először azthittem én vagyok hozzá a buta, de rájöttem h csak simán egy olyan ember fordította, akinek fingja se volt róla h mit fordít és ettől az egész szöveg szétesik. a popkult halivúdi utalgatások kikacsingatások meg a gegek miatt egyszer jó elolvasni, de a többi cucca ennél sokkal jobb
3. rl stine - kísértetpart - kiskoromban a Libabőr kötetek voltak azok, amik megszerettették velem az olvasást meg a horrort, elkezdtem beszerezni a régi kiadású cuccokat, ezt még nem olvastam soha, szóval ledaráltam. hát, horror gyerekeknek, a csavart meg elsőre kitaláltam, de hát ez az átka annak ha ennyire kibaszottul okos és nagytudású valaki mint én
Most a Moby Dicket olvasom, mert mindig is el akartam olvasni, de sose tudtam beszerezni, egyik nap meg szembetalálkoztam vele egy könyvszekéren. Még csak az elején járok, sok mindenre számítottam vele kapcsolatban, de arra nem, hogy ennyi homoerotikus felhang legyen benne. Remélem a végén nem fog kiderülni hogy a nagy fehér bálna az valami fallikus metafora |
|
|