Az eszköz plug&play, Benyomom, szépen a windows kiirja, hogy új hardvert talált. Faxa, illesztőprogram telepitése, automatikus keresés, nincs találat. Akkor vissza, kiválasztom a listából, kiválasztom az NE2000 kompatibilist, tovább. Windows elkezdené a telepitést, de kiirja, hogy az eszközt nem lehet telepiteni. Hibakód:1F6. Mivel nincsen net, a súgóban meg nem találtam erről semmit, ezért csak beidegesedtem. Az eszközkezelő alapból nem mutatta a hálókarit az eszközkezelőben. Viszont egy frissités megnyomása jellel megjelent az eszköz. Piros kereszt: le van tiltva. Engedélyezés. Elvileg minden oké. De hiába, használhatatlan maradt, winpoet nem települ mondván nincs hálókártya. Hálókártya drivert próbáltam felnyomni újra meg újra, de mindig az eddigiek ismétlődtek, csak már nem is mentem rá, hogy automatikusan keressen drivert, hanem rögtön keresetem a listából(az elvileg gyártó szerinti driver is megvan a gépen, de azt se ismeri fel simán kompatibilisként a win). Aztán egyszer, amikor már bent volt az eszközkezelő listában a kari, akkor kinomban az automatikus keresésre mentem. Most nem kaptam semmi hibaüzit, a gép bekérte a win98CD-t(még szerencse, hogy fent vannak a winyón a setup file-ok), felrakta a szarságait, winpoet települt, s voilá, van net.
Az utolsó lépést ha valaki meg tudná magyarázni, hogy miért logikus, annak rögtön Nobel-dijat adnék... |