:-))))
Megneztem ezt a receptet, mocskosul bonyolult ahhoz kepest amit en csinaltam, meg 5(!!!!!!!) tojas, 200g vaj kurvasoknak tunik nekem!
Azt rohadtul nemvagom, hogy van-e otthon cup(?, bogre? pohar?) mertekegyseg mert itt ezt hasznaljuk sokat, de altalaban 1 cup = 250ml, vagy 250g valami(de persze nem olom).
1 tojasfeherje
1/4 cup cukor
1/4 teaskanal vanilla aroma, vagy szirup
1 csipet so
40g vaj olvasztva(mikroban)
1/3 cup sima liszt
Sutot 180 fokra csavard fel. Szerezz kicsi muffin formakat(vagy ha az nincs akkor kisebb poharak pl felespohar is jolesz). Meg 1 tepsit amire sutopapirt teszel.
A tojasfeherjet, sot, cukrot es vanilliat habverovel verd fel amig ilyen feheres szine lesz es besurusodik(3-4 perc).
A vajat olvaszd meg a mikroban, de ne legyen forro. Majd mikozben tovabb vered a mixet lassan ontds be a vajat, de ne hagyd abba a verest.
A lisztet szitald bele a mixbe es hagyd el a habverot, egy kanallal keverd bele gyengeden.
A dumakat en egy A4-es lapra nyomtam 7centi hossz es 1.5centi magasak voltak, ezeket elore vagd ki mert a sutes az nagyon gyors es megszaradnak nagyon gyorsan.
Kb 1 pupozott teaskanalnyi mixet olyan 6cm atmerojure koralakban kisimitottam a kanallal a sutopapirra, egyszerre MAXIMUM 3at(ha egyedul csinalod), minel vekonyabb annal jobb.
Mivel en nagy konyhai sutoben csinaltam 180-n igy 3 es fel perc kellett csak neki, de szerintem otthoni sutoben olyan 6-7 perc tuti lesz. Az a jo hogyha a szele kicsit megbarnul, de a kozepe meg feher marad.
Itt jon az a resz amikor tenyleg kurvara kell sietni, mert hihetetlen gyorsan megkemenyednek, szoval ahogy en csinaltam, hogy levettem 1db-ot a tepsirol (a masik kettot addig rajta hagytam, hogy tovabbra is kapjanak hot) ezt forditsd fejjel lefele(ezt nemvagom miert), tedd bele a papirt, hajtsd felbe, gyengeden nyomd ossze majd ilyen patkoalakba hajtsd felbe megint, es egybol tedd bele a muffin tepsibe vagy a poharakba, hogy mikozben szarad ne nyiljon ki es igy szepen megtartja a formajat.
Ez tenyleg fontos, hogy sietned kell a hajtogatassal, mert nagyon gyorsan megkemenyednek es elfognak torni amikor megprobalod hajtani oket.
Majd nyomass megint 3-at be a sutobe, hajtogatni es igy tovabb.
En ebbol a receptbol kaptam 21db-ot, ebbol az elso harmat veletlenul szarra sutottem, de utana minden kiraly volt.
Egy dobozban kb 3 napig tudok oket eltarolni, utana kuka.
A vanilia helyett hasznalhatsz mandulat, legkozelebb lehet azt tolom.
Ja es a mix nekem elegge besurusodott mar az elso 3 sutese utan, de ez nemgaz mert mikor rateszed a forro tepsire a kovetkezo adagot egybol megolvad es konnyu lesz a koralakokat megcsinalni vele.
Ha kiprobaltad ird mar meg, hogy bevalt-e vagy sem!!? |