petiokos, nezd en sem vagyok egy nagy sor-szaki,(se sznob), de ahanyfajta sor, annyifele szavatossagi ido van. Szoval alapbol ott kezdodik, hogy mennyi az alkohol tartalma, pl ha megnezed azt a sort amit beraktam a 41% kurva sokaig gond nelkul elall(ja es nincs benne amugyse tulsok bubi, szoval az sem fog elillanni), pl egy whiskey sem romlik meg egykonnyen ugye!?
Ha jol tudom egy alacsony alkohol tartalmu lager nem fog sokaig megmaradni neked, meg azt jobb is frissen meginni. A hazisoroket is csak nehany honapig tudod eltarolni(az mondjuk attol is fugg, hogy kupakolod(haha) vagy csak pet-palackozod oket).
De ha jozan paraszti esszel vegig gondolom akkor pl a stout-ok is jol megmaradnak, mert nincs bennuk tulsok buborek, viszont sokkal tobb cukor van benne mint egy vilagos sornel.
Az itteni kedvenc sorom a Coopers Pale Ale. Ezt del-Ausztraliaban csinaljak, es az uvegben erlelik be a vegen. Mielott kinyitod a palackot meg kell gorgetni, hogy rendesen felkeveredjen es az aljan levo lerakodott cuccbol elojojjon a 'zamat', -ezt sajnos mondjuk eleg sok barban taplo modon leszarjak, es hidd el meggorgetni egy mar kinyitott sort eleg nehezkes, probaltam. Viszont az aljan levo cuccot nem erdemes meginni, mert rossz az ize, eleszto van benne szoval az emesztesednek sem tesz tul jot... Na ezen a soron pl nincs lejarati ido feltuntetve csak, hogy milyen datum utan igyad(szoval mivel a palackban fejezik be a 'fozest' ezert varni kell egy darabig).
Eleg hires sor itt, es kurvasok kulfoldi metal meg punk arc tolja mert semmilyen allati eredetu 'tartalom' nincs benne, szoval 100% vegan, ami akar hatrany is lehetne, de nagyon nem az mert rettenetesen finom!!
Ja es olcso is, ami nem egy hatrany!!
Eleg fasza sorok vannak itt altalaban, a 'craft' soroknek most iszonyatosan megy a biznisz, aminek en nagyon orulok mert kurvajo soroket hoznak ki, de en mar megveszek, hogy betoljak egy Sopronit. Egyszer vettem 4db Arany Aszokot, de a darabonkenti ~1200 forintos ar kicsit visszatartott attol, hogy vegyek egy ladaval...
wolfman, Jeles alkalombol vettem, es egy meg jelesebb alkalomkor fogom meginni. Remelem nem baj!? |