...elég \"érdekes\". :)
Nem panelban lakom, úgyhogy számomra eddig nem volt mindennapos a történet. Legfelső emelet utolsó lakása vagyunk, úgyhogy nem nagy az átmeneti forgalom az ajtónk előtt. Ácsorog a bejárati ajtó előtt a vörös, szakállas ki muki, egy számlatömbbel a kezében.
Csótányirtó. A házban már mindenki megrendelte, szerződésük van, zselével dolgoznak, ésatöbbi. December 18-án jönnének vissza, 18 órakor, irtani. Közben persze de szép a lakásom, látnám, a többi lakóé milyen, de szép nevem van, őt arra tanították, hogy udvarias legyen a hölgyekkel, ezt szokták is neki mondani.
Ott állt előttem a kitöltött papírral, ami alapból egy kézzel írt SZÁLLÍTÓLEVÉL volt, az alábbi adatokkal:
Varga Barna
róvarirtó
XXIII. Zoltán utca (!)
Adószám: ......
A vevő adatai pedig:
S Rita
3. emelet 21. (!!!)
18 óra
Ezt odaadta, majd türelmesen várta, hogy a 3000 forint előleget, amelyet természetesen utólag a közös költségből fognak levonni, befizessem. (ja, és 2×500 forintot pedig majdan, az irtások alkalmával.)
Végülis lett egy vicces szállítólevelem, amit sajnos elajándékoztam a házmesternek, és megtudtam, hogy szép a nevem, no meg hogy a bejárati ajtóból is látszik, hogy csodaszép a lakás.
|
|
|