Punk Portál - 2024. március 28.





 

Hírarchívum > Summer Blast Fest 2016


Írta: Tukker Booking
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2016. júl. 5. kedd - 10:23

A Centuries már járt nálunk egyszer a Trafik klubban, és ott egy emlékezetes bulit hagytak a hátuk mögött. Mondhatni a Hexis remek banda mellé társult, hiszen hasonló hatásokkal bír mindkét zenekar. A nemsokára új anyaggal jelentkeznek a 2014-es "Taedium Vitae" után, amely a Southern Lordnál! jött ki és rengeteg helyen kiváló kritikákat kapott, persze nem érdemtelenül. Az új anyag még agresszívabb és direktebb irányt fog képviselni, mint elődeik.

A dán Hexis utolsó pillanatban csatlakozott a Centuriessal közös turnéhoz (a Wrong lemondta időközben), és emiatt immáron harmadik alkalommal tisztelhetjük őket Budapesten. A szinte teljes tagcserén átesett zenekar (az énekes, Filip kivételével) most újult erővel robban be újból a köztudatba disszonáns, sludgeos black/core-jukkal. Remekül viszik tovább a Celeste által megkezdett irányt saját hangzásvilággal és gondolatokkal megspékelve.

A Stormo neve ismerősen csenghet a hazai koncertre járó közönségnek, hiszen kétszer is megfordultak már nálunk az avantgarde math / screamo nagyágyúi. A két évvel ezelőtt kiadott "SOSPESI NEL VUOTO BRUCEREMO IN UN ATTIMO E IL CERCHIO SARÀ CHIUSO" lemez meghatározó anyag lett az európai színtéren belül, hiszen egy abszolút saját útjukon járó zenekart ismertünk meg bennük, akik saját nyelvükön adják elő dalaikat pazar előadásmód keretein belül.

Hazai részről az Oaken fog egy rendkívül masszív bemelegítést adni az estéhez. Lehangolt sludge / post metaljukkal az egyik legintenzívebb hazai underground zenekart tisztelhetjük bennük, akik egy tavaszi turnéval a hátuk mögött most a Dürerben fogják bemutatni a King beast dalait.

Kezdés: 19:00h
Beugró: 1500 Ft

Event: https://www.facebook.com/events/870382953081111