Punk Portál - 2024. március 29.





 

Hírarchívum > Boysetsfire /US/ búcsúkoncert, SHIN (HR), Gyilkos @ A38


Írta: A38
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2016. jún. 20. hétfõ - 12:36

A zenekar az ezredforduló táján lett híres, hiszen a post hardcore és helyenként emocore elemeket is ötvöző zenekar évről évre szállította az intenzív politikai üzenettel teletűzdelt slágergyanús albumokat, egészen 2007-es feloszlásáig.

Nagyon sokáig azért nem bírták egymás és a közönség nélkül, mert három évvel később már bejelentették az újraindulást, és a 2013-as lemez, a While a Nation Sleep turnéján Budapesten is felléptek. Legutóbbi lemezük tavaly ősszel jelent meg.

Az előzenekar egy ígéretes horvát együttes, a Shin. A zágrábi HC-brigád nagyívű, lendületes zenéje önmagában súlyosan magával ragadő, de mindezt csak tetézi, hogy a műfajban eléggé szokatlan módon frontleánnyal lép fel. A törékeny Tea Čondrić énekes pedig nagydarab, mogorva, rommá varrt HC-hősöket megszégyenítően hörög, üvölt és énekel a színpadon. Mellette a négy fiú őrületes zúzdát produkál, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük: az egyelőre egylemezes Shin nagy jövő előtt áll.

Fellép még a punk/metal GYILKOS is. Árnyalni lehetne a képet, de felesleges; nyers és fogós zenét játszik a budapesti trió (nevükkel ellentétben angol szövegekkel). 2015-ös 6 számos EP-jük teljes egészében hallgatható és tölthető a https://soundcloud.com/gyilkosband linkről.

Jegyár: 4200 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. Kombijegy: 5500 Ft, ami érvényes a július 14-i The Bronx A38-as koncertjére is. A Shin fellépésére a fiatal európai tehetségeket támogató Liveurope program jóvoltából kerül sor.

https://www.facebook.com/events/468042170050468/