Punk Portál >> Fórum >> Koncertek, bulik >> Koncertélmények, történések
Bejelentkezés - Regisztráció - Elfelejtett jelszó - Segítség
Koncertek, amiken már túl vagyunk.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... > Következő >> Végére

© wsválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-15 03:01:13 (32606)
fain volt ma vagyis tegnap a Palánta a gólyában a telexfater bulin, úgy szólt mint a seggem, pontosabban úgy mint annak az ellentéte, tehát nagyonnagyon jól. sokszor láttam már őket és mindig fasza, de pár szám után megszoktam unni mert néha ilyen zenei masztinak érzem a sokszor egymás után ismétlődő riffeket, most viszont végig elvitt a hömpölygő dilis grúvos zajfutam (igen mindjárt elmegyek zenei újságírónak) . NA DE NEM IS EZ A LÉNYEG HANEM HOGY az utánuk jövő zenekar az mekkkkkkkora egy semmitmondó önünnepeltető kula voltte jó ég a pokol máglyáján lenne helye az ilyesminek egy igazságos világban. najó amúgy nem volt olyan rossz kis fos csak ilyen lötyimötyi poprokk de így kontrasztba rakva egy punkzenekarral ezek a dolgok mindig elvéreznek. utána hazabringáztam és lobogott a hajam a hajnali hűvös szellőben miközben ez szólt a cigányhifiből https://youtu.be/3X8UHVLHxc8?si=C0M0ASKtBn9KNrlu

© gembe_segválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-11 20:50:45 (32605)
szombat, kripta:

glossa - na ez kurvajó. nem vagyok öreg, de kétszer idősebb vagyok a tagoknál és tök biztató zenét nyomnak, akár szeretem a hácét, akár nem
wheelbite - birom a fejüket, nem a legjobb a zene, de nosztalgikus, hogy mindig megy rájuk a pogácsa
fejek - végre, jó punkos volt!!!
energia80 - a korai technikai baszakodások ellenére a koncert maga geeeeecire jó volt. istentelenül jó banda, hajrá

aztán összepakoltam és mentem a gecisbe haza

© robit_otthonválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-10 11:43:59 (32604)
Dopamin - 0309

Lehet kapni fogok hideget-meleget de leszarom.

Jó lehetett volna minden, de ez a hely egy katasztrófa. A büfé az fura volt, 2 db mentes sör volt egész estére betárazva...

A hangosítás katasztrófa, Oaken plusz szinti már probléma volt a technikus srácnak, színpad/emelvény teljes hiánya miatt már én közel 2m magasan alig láttam bármit is a másodi sorból.

A bandák jók voltak, de az egész szerintem nem érte meg a belépő árát a hely miatt.

Marno - crust-os blacked punk cucc, fasza volt, a gitáros srác nagyon közvetlen volt, már talán túlságosan is pörgött :-)

RANA - Nekem fura volt, nem is bírtam végignézni, elszállósabb volt az előzőnél, a basszeros végig mosolygott és nekem ez valahogy nem jött be :-D

OAKEN - Miattuk mentem, Lali nélkül kurta program volt, lábdob kb nulla, szarakodás a koncert elején a szintivel. Azért a hangulat majdnem teljesen átjött, de sokan pofáztak a teremben és nem lehetett teljesen elmerülni az élményben. Minek jönnek le a koncertre? Ott az előtér a hangulatos felhő dekorációval.

© robit_otthonválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-10 11:36:07 (32603)
mi volt a Fejes-es poén?
[előzmény (32601)]

© Mark Chapmanválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-04 15:33:10 (32602)
A Blink182-ből szerintem az eredeti is egy erőtlen fos volt, úgyhogy ez végülis egy feldolgozás zenekar esetében pozitív kritika. :)
[előzmény (32601)]

© Benemválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-04 11:41:54 (32601)
Kurva jó volt szerintem, nagyon faszák szerintem ezek a feldolgozós őrületek mostanában.

Charles Bronzon: erős kezdés volt, jól is szólt, gyors is volt, a háttérben a filmjelenetek is jól álltak neki. Egyszer régen még felraktam a complete discography-t a lejátszómra, ami miatt eléggé meg is untam, mert véletlen lejátszásnál állandóan beadódik, és mivel rövidek a számok, ezért átnyomni sincs időm, de most jó volt hallgatni.

Ceremony: na ezt mondjuk sose hallgattam, és ide is csak az utolsó számra értem be. Energikusnak tűnt, de hát sokat így nem láttam belőle.

Tankcsapda: itt voltak kisebb-nagyobb gányolások, de egyébként jó hangulata volt. Az jó volt, amikor Csimpy egy ponton egy Fejes Tomi-poénba ágyazva próbált lábgépet kérni, amit így persze senki nem értett és jó sokáig nem is kapott.

Minor Threat: nekem ez volt a legjobb pontja az estének, kurva jól nyomták le a legfaszább minor threat számokat, ws hangja is nagyon faszán illett az egészhez, az egész nagyon adta.

Blink182: néha kicsit erőtlennek tűnt, de egyébként kellemesen el lehetett lötyögni a klasszik slágerekre.

Románia: hát én már jól elfelejtettem ezt a zenekart, a tízesévek közepén persze bírtam, de nem hittem volna, hogy 2024-ben full ismeretlen arcoktól fogom visszahallani a Kriptában. Ebbe csak kicsit néztem bele, de amúgy az fasza volt, persze Csankit nehéz reprodukálni, de jó volt az énekes srác is.

Picsa: Amikor villanytoth az első számban elkezdett Megyeri Feris kántálással énekelni, akkor már tudtam, hogy jó lesz ez, és az is volt, a számok közötti koncertfelvételből jövő konfok meg különösen jól álltak neki. Sajnos a végét már nem láttam, mert ment a buszom, de addig hibátlan volt.
[előzmény (32600)]

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-04 08:25:22 (32600)
Na milyen volt a farsang? Mocsok mód el akartam menni

© wsválasz erre | adatok | e-mail - 2024-03-01 14:45:00 (32599)
tegnap elmentem a turbinába a momezajra, kövezzetek meg, csattanjon a hátamon a fostor, mondjuk csattant is mert amikor megérkeztem valami kamujezzelős purururu funky popfos ment unszimpatikusan jól kinéző tagokkal a színpadon, az átlagéletkor meg alattam volt egy bő tízessel szóval úgyéreztem magam mint akit kiengedtek az Arany Alkony öregekotthonából hogy jaszkarizzon egy utolsót a kis tolószékében. Gondolom mostmár ez lesz. Viszont a Vehemencia PosztAnarchista Neofasiszta Terrorszervezet koncertje meglepően jó volt. Eleve kurva jól szólt minden, de tökre egyben is voltak és még azt is éreztem közben, hogy itt súlyos energiák szabadulnak fel, olyanok, amiktől hajdanán még mikor voltak érzéseim, borsódzott a hátam, és amik miatt annyira szerettem a pánkot, hogy azonnal rámtör az inger vicsorítva ütemre rázni az öklöm. A közönségbe túl sok volt a berlini technójelmezes csecsemő de ez már az én egyéni ízlésficamos szocproblémám, mostmár úgyse jön vissza az a kekszpontnetes aranykor amikor mindenki láncon húzta maga után a kannást meg leopárdmintásra volt festve a hajuk

© robit_otthonválasz erre | adatok | e-mail - 2024-02-24 21:30:51 (32598)
mikor volt US? Én kiba fáradt voltam sajnos nem mentünk
[előzmény (32597)]

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2024-02-19 08:49:42 (32597)
Hétvége Kripta:

Karafatyiékat felvettem Herceghalmon aztán húztunk fel a kriptába! Liberal youth közepére értünk oda. Mocsok jól szólt legalábbis az én hozzánemértű fülemnek már az király ha értem az éneket! mozgásocska is volt meg pár új szám!
Mocsok sok ismerős volt lent, ide oda csapódtam.
Aztán 24/24 - nekem most valahogy nem jött át lehet mert nem szólt jól vagy nemtudom, a felvétel nagyon bejön de most nem jött valamiért át.
Paks 3 - ugyanez, pedig nagyon szeretem a felvételt. Vagy csak álmos és nyűgös voltam?!
Palánta - a vége fele értem be mert kint dumáltam. Bejött nagyon az az egy szám amit láttam.
United Side - jól szólt, mozgás is volt, Berci még mindig a legfaszább frontemberek egyike! Hazafele lekellett húznom egy monstert hogy ne aludjak el a volánnál.
Király este volt! Azért a mizerijat bánom hogy nem láttam kár hogy egynap volt a két buli.

© wsválasz erre | adatok | e-mail - 2024-01-20 14:05:19 (32596)
Mivel egy megcsömörlött önző barom vagyok már ritkán járok olyan koncertekre, amiken én nem játszom, ezért megint egy olyan beszámoló következik, amin én is felléptem. Ezt a bulit rohadtul vártam mert a Somersault Boy sztem az egyik legfaszább hangulatú hazai zenekar volt, amíg aktív volt. Ja ja ja, nem annyira punk, mint amennyire rádióbarát feelgood, meg Laci egyéb projektjei már nekem is túl popok, de ezt a korai GreenDay, dallamosHüsker Dü vonalat full őszintének éreztem mindig és mélységesen el is ítélem azokat akik ehhez túl keménynek érzik magukat. Viccelek. Félig.

Korán leértünk mert bekellett pakolni meg állni, korábbi tapasztalataimhoz képest amúgy most a Gólya is érezhtően jobban szólt. Konyók előtt ment a szokásos tetőn hesszelés, meg óriási legendás nagy seggelgetés itt-ott. Pörögtek a cigik meg a sörök meg a nagy matézések, vizezések, kinek mi vérmérséklete szerint, tudjátok hogy megy ez nem igaz??? dehogynem kis haverok, hát hogyne tudnátok persze persze

Salabakter - halottról jót vagy semmit (oké volt, de a formyfriends átok még mindig nem múlt el teljesen)
Somersault Boy - Az utolsó koncert amikor láttam őket, úgy emlékeztem hogy az Aurórás szett volt ahol a Mika helyett 4 másik beugródobos nyomta le a szettet (erről asszem van fenn videó jutubon), de kiderült, hogy tévedtem, volt még egy búcsúbulijuk szintén a dzsójában, csak arra nem emlékeztem. Lackómackó többször említette, hogy megöregedtek, ezt szerencsére én a zenekaron egyáltalán nem éreztem, a dobos csávó még mindig az egyik legfaszább dobos akit valaha láttam, viszont a közönségen tényleg éreztem egy ilyen öreges kis álldogálós vájbot, szerintem maximum 3-5 arc volt aki megrázta az öklét, és abból 3 én voltam. Najó viccelek csak egy. Fasza volt, lement az összes kedvenc számom amiktől volt egy kis hidegrázós nosztalgia érzetem, meg nyomtak újakat is, azok kevésbé kaptak el, mert azokhoz nem tudtam úgy kötődni de várom az új lemezt.

Plazúr - az ő zenéjük nekem már túl cukormázas, de az aranyos jelzőt azt rátudom biggyeszteni, ha nem is jött meg a kedvem itt már nekem se pogózni, azt mindenképp elmondhatom hogy durván jól szóltak. ja meg állítólag játszottak egy feldolgozást is tőlünk, amiről sajnos pont lemaradtam mert nem bírok egy zenekart 40 percnél tovább nézni.

Fasza este volt, kicsit öreges, kicsit túl buzis, de hát ettől a sokszínűségtől tud szép lenni a pánk hát nem igaz ??????????????????? valaki mondjon már valamit

© wsválasz erre | adatok | e-mail - 2024-01-18 15:40:04 (32595)
Múlthét csütörtökön Csimpópapa szervezett egy jótékonysági bulit az Aurórába, hogy szopjam azt a vigyori fasz fejét. Elég jó volt, asszem teltház is lett.
A koncert előtt volt egy ilyen slam poetrys bölcsészek felolvassák az okoskodó verseiket session, mazochista vagyok, szóval belenéztem többe is. Az a bajom a slam poetryval, hogy egy modoros, túlgondolt műfaj, ami több akar lenni, mint ami valójában. Tök jó ha valaki verseket ír, még azzal sincs bajom ha direkt modern nyelvi játékokkal teszi tele azokat, és ezeket fel is olvassa, de minek hozzá ez a kezdetfiaitól eltanult színészkedésba hajló hangsúlyozás ami nekik állt jól egyedül, és az is csak 25 éve utoljára? Mindegy, magamban röhögni jó volt rajta, meg jó cél érdekében történt, szóval most kivételesen nem basztam szét a fejét senkinek.
A Tetem zenekar lemondta a bulit, szóval helyette beugrottunk mi a Salabakterral, szerintem az átlagnál egy fokkal szarok voltunk, de jól éreztük magunkat, és legalább kivételesen faszán szólt a hely.
Utánunk a Paks3 jött, full faszák voltak, az ének lehetett volna hangosabb talán? A tömegen itt éreztem egyfajta megilletődést, volt kis ökölrázás, de az a régi jó dilinyós pogácsázás nem indult be, érezni lehetett hogy a tarajosok a későbbiekre tartogatják az energiáikat.
A Disdainnek kb a negyedét néztem meg, nem kifejezetten az én zeném, de jók voltak, a dobos gyerek baszott durván tolja.
Ezekután azthiszem a ROTTY-ON zenekar következett, akik egy fokkal jobbak voltak annál, mint amit a nevük alapján vártam. Olyan volt mint egy időutazás 2005-be, ahol egy pankfesztiválon tudod hogy játszani fog a kedvenc zenekarod, de előtte még megkell nézned néhány zenekart akiket nem vágsz, na a Rottyon az olyan volt, mint egy ezek közül, az ivásról meg a bebaszásról szóltak a számaik, Csirkével meg Faterral jót rötyögtünk. Ekkor nálam elkezdett nagyon beütni a club mate-almalé kombó és csikarni kezdett a vén belem, szóval a Fideath-t már nem vártam meg, de bennfentesektől hallottam hogy állítólag az is fasza volt.


© villanytothválasz erre | adatok | e-mail - 2024-01-02 20:21:21 (32594)
ezeken voltam 2023ban. ahova nincs odaírva hogy hol az kripta, számszerint elvileg 63 az egész, abból 42 kripta

01.13. ddr (hr), piss crystals, kitin (jegy)
01.20. csak a bűn (jegy)
02.12. how yes no (jegy)
02.17. szégyen kazetták est: palánta, pletyka, unholy sativa, halott kígyók, paszternák
02.22. catherine danger (pult)
02.24. kripta farsang
02.27. mizerija, dehidratált fejek, laundromat chicks (bécs, venster99)
03.07. mizerija, power flower (jegy)
03.09. substrat zagreb: palánta (mocvara, zágráb)
03.16. otvoreni prelom, demolisher, disdain (jegy, hg)
03.18. irreal, norms, berosszulás, tunga
03.25. zizkovska noc fest: palánta (prága u habasku)
03.27. dpgy: palánta (pult)
04.01. alap cirkusz: észlelés, piss crystals, hiúz (gólya)
04.07. haexler, észlelés, kdnp, terrible nights (szeged)
04.11. doc flipper, onyon (pult)
04.20. kanalizacija, palánta (gólya)
04.21. sukob (jegy)
04.22 spite house, sharin, dehidratált fejek
05.02. hot chicks, palánta, vehemencia
05.05. gyalázat, közöny, jack, another way (jegy)
05.18. bib, vole, vicc világ (jegy)
05.26. csak a bűn ami csábít (hg, jegy)
06.02. észlelés, norms, power flower, energia80 (hg)
06.04. kripta zsibvásár
06.08. 9lies fest: palánta, tunga penetráns, wasted struggle (bécs, ekh)
06.09. the flex, crippled fox, touch, gear
06.18. rigorous institution, norms, pellengér
06.30. power flower / palánta (zágráb, akc attack)
07.01. power flower / palánta (rijeka, podrum)
07.02. power flower / palánta, school drugs (ilirska bistrica, mknz)
07.03. power flower / palánta stiviere, arci dallo)
07.04. power flower / palánta (genova, villa rossi)
07.08. power flower / palánta, pletyka (pult)
07.25. fejek, homár, energia80
07.28. bulk, gyáva, kriptaiklaudiakollektíva (jegy)
08.05. észlelés, gipsy ss, cayír
08.09. mini skirt, salabakter, kriptai+ipin
08.11. ufótámadás: palánta vs pletyka, tunga vs homár, cayír vs észlelés, norms vs energia, berossz vs vehe, csiga vs primteori (gólya)
08.13. slut bomb, gyáva (pult)
08.25. ufotámadás: tetem vs fideath, gipsy vs powerflower, iron steel vs pellengér, escalate vs wheelbite, paks3 vs demölisher, infectious pit vs áttét, plazúr vs salabakter
08.26. emo vs punk: dopaminz, rompo, felszín alatt, better than ever, wheelbite, plazúr (jegy)
09.02. szeszgyár tám: palánta, csiga, bárány judit
09.07. aborted tortoise, ghoulies, észlelés, vehemencia (jegy)
09.09. lahmacun támogatói buli: piss crystals, haramia, king seeker
09.13. észlelés, vehemencia (garázs, pozsony)
09.14. észlelés, vehemencia (rock hill music club, ostrava)
09.15. észlelés, vehemencia (krakkó)
09.16. észlelés, vehemencia (zsolna)
09.21. éltek amíg meg nem haltak kiállítás: palánta, dehidratált fejek (nyolcésfél)
09.24. amd, krank, palánta (robot)
09.27. mock execution, tunga, norms (gólya)
10.01. spread joy, hexa, dehidratált fejek
10.03. uh feszt: primteori (turbina)
10.12. bebino, scorno, omni selassi, észlelés (pult)
10.14. lecsapunk, tunga, fideath, vehemencia (jegy)
10.31. kripta szülinap: fekete sereg, fejek, csőcselék, vehemencia, montyék, paks88, apokalipszis dudes (hg)
11.14. soup activists, fejek, palánta
11.15. stegosauro, hexa, power flower (jegy)
11.16. bait (pult)
11.25. smafu, krumpliczukor, endum
12.16. fest for cats 2: crippled fox, gear, wheelbite, palánta, tunga (terem – veszprém)
12.21. csinnadratta 2: iwouldcutmyhands,fejlesztési iroda, gyáva, primteori, kriptai (jegy)

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2023-10-31 10:12:43 (32593)
meg majd a kripta halloweent is! Kurvára jó volt ez a topic hogy szívjam a fogam!
[előzmény (32592)]

© villanytothválasz erre | adatok | e-mail - 2023-10-30 14:29:21 (32592)
na itt vagyok bocs. írom mingyá
[előzmény (32591)]

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2023-10-13 14:58:11 (32591)
Mini skirt milyen volt? Volt valaki? Siirka? Mock execution? Kurvasok jó buliról lemaradok a kertvárosi punk apukaság miatt dehát ez van!

© villanytothválasz erre | adatok | e-mail - 2023-08-22 14:47:03 (32590)
ufótámadásra jöttetek volna beszartatok volna mivé cseperedett a defekt szintér és a budapest goregrind mafia

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2023-03-08 11:53:35 (32589)
Tegnap Kripta:

Már régóta kiszemeltem a bulit mert a Mizerija demo rohadt jó volt és a kislemez-t is beszereztem. Gyorsan felkaptam Laciékat miner crew zine Tatabányán aztán go BP. Felfele megint könnyesre röhögés...a koncertre járásba a legjobb az utazás része...najó most a koncert is fasza volt!

Keddi naphoz képest szerintem aránylag sokan eljöttek a koncertre. Volt sok ismerős kicsit tudtam szocializálódni.

Power Flowert még nem láttam. Kazin nekem adja de élőben nekem a hangosítás miattt nem jött át.

Mizerija. Zadari csaj énekes anarcho/post punk ami nem tucat mert benne vannak a Jugo zenei jegyek ami extra ízt ad. Nekem rohadtúl adta az egész koncert élőben sokkal jobb mint lemezen! Készül az új kislemez azt már rohadtúl várom. Fasza kis kedd volt hajnal 1 re értem haza. Útközben nyomattuk az Irrealt az is várós nagyon következő szombaton!


© Exaybachayválasz erre | adatok | e-mail - 2023-01-10 18:37:35 (32588)
Nekem nincs, mindegyik fasza volt amin voltam :D
[előzmény (32587)]

© villanytothválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-31 21:58:04 (32587)
Jojjenek az idei toplistak!!! Mik voltak a legfaszabb koncertek az iden?

© Exaybachayválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-30 11:30:55 (32586)
Még kedden volt az évente megrendezésre kerülő buli a XX. klub szervezésében. Miskolc - Avasi Sörház

Üveges Csirkeszemek
Ő kezdték az estét így még csak olyan félház körüli volt a létszám, gondolom mindenki arra számított hogy úgyis csúszás lesz. Elején volt egy kis baszakodás a technikával de aztán belevágtak úgy. Összesen öt Csirkeszemek számot tanultak meg, meg volt két feldolgozás(?). Nem tudom hogy korábban is ennyire bénáztak, vagy csak beleszartak de elég próbaterem hangulatúra sikerült a koncert, többször elbaszták a számokat és újra kellett kezdeni őket. De így is tetszett ezen nem húztam fel magam.
A öt számból egyet rögzítettem is a Miskócot, ezt a számot elmondásuk alapján régebben is alig játszották.
https://www.youtube.com/watch?v=xCN4Eml3q7E

II. Ukrán Front
Előzőévben is felléptek és most is. Talán most kevesebbet beszélt az énekes és inkább a játszásra koncentráltak. A terem rájuk már meg is telt így mivel nem jó helyen álltam nem rögzítettem semmit. Idén kijött egy CD tőlük amin a korábbi számaik vannak most már hallgatható minőségben, a bejáratnál ingyen kapott mindenki egyet aki időben érkezett. A buli feszes volt jót bólogattam minden számra. A MUFF instrumentális számuk az bika volt élőben.
U-Air
Hú ez nem tudom mi volt (bár ők is valami miskolci legendák), de az ének elején borzalmas volt és nem a hangosítás miatt, mintha valami nagypapa próbált volna hörögni. De aztán végül is az egész összeállt a középtempós zenével és még jó is volt. Elvileg volt egy feldolgozás a Primus-tól. Pont azon gondolkodtam koncert közben, hogy mihez hasonlít ez a zene és a Primus is eszembe jutott. Aztán az énekes egyik szám után kérdezte, hogy valaki felismerte-e a számot, természetesen senki nem tudta, aztán mondta hogy Primus :D

Volt még Az Eső és a Kabinet Rt. de azokat már nem néztem meg mert előző évben unalmas volt, valamint majd szomjan haltam. A kiszolgálás pocsék volt, hárman voltak a pultban és előttem lévő két embert 20 perc alatt szolgálta ki az asszony. Kb. 5 perc volt míg kiszámolta hogy mennyit is kell fizetnie a vendégnek, aztán mikor a harmadik ember bepofátlankodott elém hagytam a gecibe a drinkolást :D

© Karfiolválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-29 13:13:25 (32585)
Nem ismerem ezeket a zenekarokat, de még így is jó olvasni az ilyen beszámolókat.
[előzmény (32582)]

© Borsoválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-21 20:29:50 (32584)
Fasza lehetett!!
[előzmény (32582)]

© sick boyválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-21 19:33:25 (32583)
Királyság!
[előzmény (32582)]

© Danválasz erre | adatok | e-mail - 2022-12-21 17:57:29 (32582)
2022/12/18-19 North Carolina

Jó régen nem írtam koncertbeszámolót, meglátjuk, megy-e még. Néhány hónapja meglepetten láttam a facebookon, hogy összeáll egy benefit bulira az Undying és percek alatt elfogyott minden jegy. Aztán hirdettek egy ráadás bulit és nem hagyott nyugodni a dolog, mindenképp el akartam menni megnézni. Találtam repjegyet is Stockholmból egy átszállással North Carolina-ba, így végül belevágtam. Olcsóbb volt egy nappal korábban utazni, végül arra jutottam, hogy majd megpróbálok mindkét bulira bejutni. Elkezdtem kunyerálni mindenhol facebookon és az Undying basszerosa rám is írt hogy majd segítenek, vehetem a repjegyet. Kb. egy héttel a buli kezdetéig nem volt semmi hír de aztán tényleg szereztek nekem egy jegyet eredeti áron. Aztán 1-2 nappal a buli előtt már volt bőven jegy elérhető mindkét napra. Az egész eseményt egy helyi arc, John Rivera emlékére szervezték, hogy halála után segítsenek a családjának, akik ott is voltak mindkét nap. Ha jól tudom, az összes banda helyi volt. Nekem újdonság, hogy például a Catharsisnak és az Undyingnak volt közös gitárosa.
Az odaút izgalmasnak igérkezett, mert átraktak az USA-ban közvetlenről átszállásra, 35 percem lett volna átjutni az egyik gépről a másikra Washingtonban. Hiába telefonáltam előtte, senki nem tudott visszarakni a közvetlen járatra. Végül Chicagoban a reptéren sikerült ledumálnom, így már sima volt az út az apró utasszállítón, ami Greensboro-ba vitt. Felvettem a bérelt autót (a Turo nevű szolgáltatást melegen ajánlom, olyan mint az Airbnb csak autóbérlésre), még fél órát vezettem tök kómásan és mar meg is érkeztem a szállásomra Winston-Salembe.
A Winston és Salem városok egyesüléséből keletkezett város nem sok izgalmat szolgál de persze shopping lehetőség van bőven. Éltem hát a lehetőséggel, kiéltem kapitalista igényeimet a részben anarchopunk koncertek előtt. Még ebedélni akartam, a Happy Cow nem sok opciót dobott ki, az egyetlen vegan étterem előtt már zenekaros pólós arcokkal találkoztam, akik értesítettek, hogy csak elvitelre van kaja. Átmentem valami mediterrán helyre falafelt zabálni, itt is egy halom széttetovált ember ült a szomszéd asztalnál. Megszállták a várost a hardcore-osok. Benéztem két retro boltba, ahol voltak lemezek is de semmi érdekeset nem találtam.
A koncertek a The Ramkat nevű helyen voltak viszonylag DIY dolgozókkal. Egy nagy kocka épület nagy színpaddal, pulttal és terasszal. 3-kor volt kapunyitás, ekkor már állt a sor rendesen. Láthatóan sok régi ismerős futott össze egymással, egész este kicsit nosztalgia hangulat volt. Én persze nem ismertem senkit, ritkán járok errefelé koncertre. Fémdetektorral mindenkit átnéztek, aztán lehetett bemenni. A merch pulthoz kb. egy órát álltam sorba, mindenki szépen nyugisan álldogált. Vettem Undying pólókat (minden bevétel ment John családjának), a nagy anarchista kirakatban Catharsis lemezt néztem ki magamnak, kaptam ajándékba egy Crimethinc propaganda albumot is. Mint kiderült, a merchös Brian volt, a Catharsis énekese, mindkét nap láthatóan szuper pozin mindenkivel beszélt, terjesztette az igét. Fura módon még másnap is néven szólított amikor összefutottunk a tánctéren. Vittem is valami anarchista magazint, hátha okulok belőle. A sok merch-re tekintettel egyszer mindenki kimehetett kipakolni a kocsiba/hotelba a beszerzett árut. Volt 3 vegan foodtruck is kinn a parkolóban, amikről szépen lemaradtam, mert a koncertek végére elhúztak.
Írjak a zenekarokról is? A Riot Stares kezdett, nekem ugrálós hardcore-nak tűnt, néhányan bólogattak rá. Kb. mindenről van youtube-on felvétel meg lesz valami profibb összevágott is, végig kameráztak profi cuccal többen, szóval csekkoljátok a zenéket. Szépen gyűlt a közönség, néhányan hozták a gyerekeiket is nagy fülvédővel. Nagy átlagban 30-40 éves fehér férfiak jelentek meg szakállal de volt azért más is a közönségben elvétve. Maszk volt néhány emberen de a legtöbben hittek abban, hogy a hardcore és egy kis mozgás megvéd a covidtól. Funeral Chic-ről nekem a Motörhead ugrott be, gyors vadállat dob, rikácsoló vicceskedő énekes. Régebbi számaik alatt már indult a mosh is. Az Azazel hozta a dzsidzsi metalcore-t 3 gitárossal, itt már rendesen vigyázni kellett, hogy ne verjen valaki szájba. Kezdődtek a pörgőrugások, cigánykerekek és egyéb kötelező mutatványok a tánctéren. Soha nem értettem ezt igazán, nem jobb egy sima pogo ahol jobb esetben nem sérül meg az ember azonnal?
Közben már kezdtem érezni hogy én is öregszem, koncertek között körbe kellett járnom meg mozogni, úgy fájt már a hátam a sok állástól. Aztán a Catharsis elvitte a legjobb buli címet az első napon nekem. Brutális energiabomba volt az egész. Eddigre már teltház volt, elvileg 1000 ember fért be, bár talán annyian nem voltunk. Ment a show, korlátra állt az énekes, úgy tartották, persze bejött a tánctérre is, visszanézve 2000 körüli bulikat youtube-ról szinte ugyanazt nyomták mint akkor de ugyanúgy ütött is. Nem csodálom, hogy mindenki várja a budapesti bulit, tuti jó lesz. A legtöbb zenekar csak John-ról sztorizott, itt azért már belefért egy kis rendőrszidás meg aktivizmus is.
A Codeseven egy helyi legenda, akik harcore-ral kezdtek de aztán lágyabb („melodic hardcore”) zenéket kezdtek játszani. Az egyik tagjuk szervezte az egész eseményt. Volt rá kis mosh de aztán ellaposodott a dolog, legalábbis nekem nem jött be annyira.
Izgultam már nagyon, milyen lesz az Undying. Az eredeti énekes fickó volt, nem Logan, aki a legutolsó europai fellépéseket nyomta. Valahol olvastam commentben hogy már nem vegan. Felháborító. Azért így se volt rossz a buli de szerintem nem tudták tökéletesen eljátszani a számokat, vagy csak már annyira beleégtek a fejembe az ezerszer hallgatott számok, hogy a kis különbségek is feltűnőek voltak. Vagy a hangzás volt szar? Vagy meg voltam illetődve? Ki tudja. Aztán átálltam hátrább, ahonnan már jobban szólt de fostam hogy szétverik a fejem, összetörik a szemüvegem és nem jutok haza. This day all gods die volt a vége, durva volt, a keverőig paszírozták hátra az embereket. Youtube-on van teljes koncertfelvétel, érdemes megnézni. A koncert után ott állt a mentő a hely előtt, láttam pár ember jéggel a fején álldogállni. Szerintem egy sima pogo jobb lenne az eszetlen mosh helyett... Ja, az Undying gitáros srác ugyanaz volt, aki a Catharsisban is nyomta. Királyság.
Az estét a Prayer For Cleansing zárta, igazi legendák arrafelé, tetőfokára hágott a hangulat, pörgött az egész közönség és a zenekar is. Jó volt nézni biztonságos távolságból is. 1999-es felállásban nyomták elvileg. Amikor a brakdown-t egy még lassabb breakdown váltotta az nagyon brutális volt. Este 11 kürül volt vége a bulinak, ami vasárnap este nem is rossz.
Másnap nem sok teendőm volt, jártam a sarki bakery-ben reggelizni, sétáltam Old Salem-ben, ahol hagyományos házak állnak az 1800/1900-as évekből, voltam megint shoppingolni, behúztam egy Tsunami Bomb LP-t ami már persze megvolt csak másik színben. Beültem valami hamburgereshez, ahol a google review-k a rántott savanyú uborkát dícsérték, gondoltam rendelek egyet. Utána egész délután rosszul voltam az olajtól és sótól pedig csak pár szemet próbáltam megenni. Legalább ittam rá brutál cukros jeges teát. Nem csoda hogy többnyire 120 kilónál kezdődtek a mosholó arcok a koncerteken.
A hétfő esti ráadás koncert is sold out volt de valahogy kevesebben jelentek meg szerintem. Voltak ismerős arcok az első napról de a merch sorból ítélve volt sok új résztvevő is. Kevesebb zenekar játszott és az egésznek volt egy kis hétköznapi koncert hangulata. Az Azazel kezdett, itt a legmenőbb egy 10 év köruli srác volt, aki simán beállt mosholni. Azért a fater figyelt rá. Nyugisabb részeknél beszállt a Catharsis alatt is. A koncert megint ütött de nem volt annyira intenzív mint az első nap, gondolom kicsit elfáradtak. Ugyanazt játszotta szerintem mindegyik zenekar, legalább az üzenetben volt egy kis változatosság a Catharsis esetében. Gondolom hogy a közös gitáros tudjon pihenni, a Prayer For Cleansing következett. Na itt eltűnt a fáradtság minden jele, mosh faltól falig. Kemény volt megint. Az Undying zárt, itt már úgy éreztem, meg kell mozdulnom, készültem szemüvegtokkal mint régen, beálltam a tömegbe és csak úgy punkosan de én is részt vettem a mozgásban. Már a záró This Day ment, amikor konstatáltam, hogy megúsztam törött orr nélkül, amikor kaptam egy jó nagyot a pofámba. Szerencsére sérülés nélkül megúsztam. Talán jobban szólt, vagy csak jobban átjött a hangulat, ezen az estén nekem az Undying tetszett a legjobban.
Másnap reggel indulás haza, utaztam odavissza 2x20 órát, cserébe kétszer láthattam pár legendás zenekart és meglátogathattam a csodás North Carolina államot is. Megérte? Simán.

© villanytothválasz erre | adatok | e-mail - 2022-11-11 17:05:56 (32581)
tetem: kint pásztorkodtam a hely előtt a gecihidegbe. sok értelme nem volt mert kevesen jöttek(kb ilyen 30 fizető lett a vége asszem) és azok is tudták hogy merre kell menni. DE AMÚGY NEOCRUST REVIVAL baszki! para. évek óta várok a 4th wave ska-ra azt ez van helyette... az élet nem kívánságműsor. :-D na de amúgy függetlenül attól hogy nem az én zeném sajnálom hogy lemaradtam róla mert buda_ basszerozik benne!!!!
paks3:sok elbaszás volt de nem azért lettünk punkok hogy ilyesmin fennakadjunk!!!!!
cxfx: szokásos. de amúgy az összes zenekar tök jól szólt!. volt valami stooges - now i wanna be your dog poén dolog. játszották kb 10 másodpercig a számot. nem értettem sajnos.
sickside: brutál uncsi kutyaütés, semmi extrém hc. kétféle pólójuk volt egyiken black flag betűtípussal volt a nevük másokon meg a klasszik FULL CAPSLOCK HARDCORE betűtípussal

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2022-11-11 10:47:07 (32580)
Milyen volt a tegnapi Kripi a kriptába?

© Karfiolválasz erre | adatok | e-mail - 2022-10-26 13:39:29 (32579)
2020.10.25. Kripta

Power Flower - Másik koncertről jöttem, pont a végére estem be.

Berosszulás - Most láttam először a Berosszulást, bitang jó volt ez az agresszív Exploited!!!!!!

Algara - Nem szeretem a Dead Kennedys-t, de van benne valami őserő az tény. Na ez a fajta őserő volt az ALGARA-ban is, csak százzal megszorozva. Ehhez jött még a latinos temperamentum, post-punk atombombába csomagolva. A terem szépen megtelt, pogó és tömegen levés több mint a terem közepéig. Ez a koncert kilógott a heti 5-6 buliból, amire elmegyek, de pozitív értelmeben.

© XviktorXválasz erre | adatok | e-mail - 2022-10-26 13:17:15 (32578)
minnél több arctól jön a beszámoló annál jobb!
[előzmény (32577)]

© Karfiolválasz erre | adatok | e-mail - 2022-10-25 16:49:58 (32577)
Leírjam én, vagy egy menőbb arctól várod az infót? :)
[előzmény (32576)]



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... > Következő >> Végére