warcraft2-ben a legjobb parasztgyilkolós cuccok a kamikaze robbantós goblinok voltak! meg az ogrénak az egyik varázslata ilyen aknaszerű cucc volt, na azt is igen sűrűn leszórtuk a bánya meg a főhadiszállás között:)
Ha már autóverseny, nekünk Nintendoban a Super Mario Kart volt a király. Emlékszem, a gomba volt a befutó, mert ő a legfürgébb, a gorilla a leglomhább, a királylány pedig nagyot ugrott. :)
A legjobb az volt benne, hogy íg ylehetett egymás ellen játszani:
asszem valamelyik gombbal talán de csak akkor nyílt ki amikor már felszálltál a géppel -ami persze irányíthatatlan- és ezt 8 évesen leírás nélkül kilogikázni nem volt egyszerű:)
ja, és c64-en volt egy crillion nevezetű érdekes falbontogatós játék, de azt idestova 15 éve nem láttam:( egy helyen találtam meg emulátorra, de az meg rossz volt, az első pálya után nem lehetett továbblépni:(
nekem (ill. nekünk baráti körrel) egy időben a warcraft 2 meg a red alert volt a csúcs. a gépnek mindig pofátlan túlereje volt és csalt is, a vége felé már utáltuk, de akkor már végig kellett játszani mindkettőt.
Egészen pici korunkban pedig a jó öreg, kazettás-betöltős ENTERPRISE legeslegjobb játéka: a SORCERY. Mi Junoszty-on nyomtuk, így ebben a pillanatban láttam életemben először színesben a játékot. Ó, azok a régi szép idők... annyit fostunk ezen a játékon, őrület. :)))
Úristen, erről eszembe jutott, hogy nekünk volt egy csomó gagyiságunk is, annyira rá voltunk kiskorunkban kattanva a stratégiai játékokra, hogy a végén minden szart rogyásig vévignyomtunk... :))) Ő volt az egyik, "DÁKÓMEN" fedőnév alatt futott:
Én meg ezzel játszottam 7-8 évesen rengeteget. Persze az akkori számítógépes vérmérsékletem kontra angol tudásomhoz mérten, rengeteget játszottam, csak találomra építgettem. Mondjuk sokmindenre rájöttem, de inkább csak a játék élménye meg a csaták voltak benne a jók. Imádom! :)
áhh rengeteg van nekem is. az a baj, hogy lusta vagyok mindegyiket Dos-Boxal elindítani, aztán csak azokkal tolom, amikre emlékszem névről is.
most szereztem egy GameBoy emulátor progit és azzal tolom a Mariot. a fekete-fehér a fasza...
Mekkora alap jatek volt! Rengeteget nyomultunk vele. En ma feldobtama Wolf3d-t a telefonomra. Egy volt evfolyamtarsam masfel perc alatt megcsinalja az elso epizod osszes palyajat. :) Mondjuk o bal kez kisujjal vegigviszi a Mortal 1-et is...
(amúgy basszus, az aztec challenge-nek ennyire nem volt vége? pedig mennyit szívtam vele, de sose ment végig. talán jobb is, mert összetörtem volna a masinát, az tuti...)
Húúú! Na ez egy jó játék volt. Igaz akkoriban semmifajta angol tudásom nem volt, és fogalmam sem volt mit csinálok, így 3-4 pályát sikerült csak megcsináljak, de hogy elszórakoztam vele az tuti! Történetileg is tetszett, már amire emlékszem.
Állítólag akarnak ebből egy új részt csinálni. Annak örülnék.