Hello mindenki, betévedtem, és egészen érdekes egymásfikázása megy itt.. Lenne pár hozzáfűznivalóm, de csak azoknak, akiket érdekel mások véleménye. Ne haragudj Axel, de ha szarnál mások, vagy az ő véleményére, akkor rohadtul nem állnál ki magadért, sőt, hétköznapi szürke ember lennél, mert nem zavarna, hogy nem látszol különbnek tőlük, és nem zavarna, ha senki nem néz meg az úton, bár ez csak akkor lehet, ha télleg punknak gondolod magad, ellenkező esetben a tipikus mai eldivatosodott mondások egyik végterméke lennél, miszerint nem a lelki, érzelmi, személyiségi beállításodtól függne ahogy öltözködöl, hanem arctalanként, álarcot hordanál..De akkor nem lenne közöm hozzá, hiszen közöd nem lenne a punkhoz, nem mint zenéhez, vagy gondolkodásban, hanem a punk életvitelhez.
Hippipunk: Elnyálasodott, gyáva, többnyire looserekből kialakult, keménynek látszani akaró seggfejek, akik nem azért hordják a fegyvereket (bakancs, lánc, szegecsek) mert szükségük van rá, hanem megpróbálják elriogatni az embereket. Békéről, szeretetről, egyenlőségről, világmegváltásról beszélnek, de ha a barátjába beleköt egy köcsög, elsőnek húzza össze a farkát, vagy rohan el. Szerencsére még gyerekkoromban másfajta punkcsapat alakult ki, és kinevettük a keménykedő embereket, ha pedig nem azok voltak, hát néha mi is beleléptünk egy-két ökölbe természetesen. De nevetséges, hogy mennyire lenézik manapság a punkokat, nem csoda, hogy nemfél tőletük senki, 2-3 cigány vagy bonehead is simán beléjük mer kötni, hisz tudják, úgysem agyalják meg őket..
fogtündér.. egy kocsmába lejáró punk"tömeg" nem arról híres, hogy a szomszédokkal konkurenciákat kössön, lázadó, többnyire irányítást nagyon nehezen elviselő fiatalokról van szó. Mármint a punkok köréből, most nem a gyerekekről beszélek. A punkok ilyenek, nem kell hibáztatni őket. Exploited póló? Hmm én rettentően büszke vagyok egy 6 éves, szarrá szakadt Punk Invasionos pólómra, amiben megjártam az Exploited koncertet is, Wattievel kezet fogtam, stb... Az egyik kedvenc zenekarom, nagyon jó zenét játszanak, kicsit elmetálosodik mostmár, de nekem még így is kurvára bejön, akárcsak a Total Chaos, meg az egyik isten, a The Casualties. Felveszik a kiskölkök a pólót, mert jól néz ki, meg sok idősebb, igazán kirívó punkon láthatnak olyat. Azonosulni akarnak. Illetve a többségtől kirívni. VAlahol mindenki elkezdi, ahogy telnek az évek, változik az ember, formálja a zene, a megtapasztalás, és saját eszmét fog kialakítani.. ezért nincsen 2 ugyanolyan felnőtt punk. A gyerekek még csordaösztönben élnek, ami nem hátrány, ebből alakulnak ki a legjobb barátságok idővel. Az összetartozás nagy erő. Aztán mind átformálja saját magához a stílust, sok embernek (bőgatya, divatos cucc) ez már oly szinten eltorzul, hogy közük sincs az igazi punkhoz. Nem azért vagy punk, mert punk zenét hallgatsz, vagy úgy öltözködöl.. de azért öltözködsz úgy, és azért hallgatod a zenét, mert punk vagy.
Egyik hozzászólásotokban olvastam, hogy ciki Exploitedes pólóban járni. Hmm.. nem a póló a ciki, hanem a szó, amit rá használtok. Ha azért nem veszel fel valamit, mert szerinted már ciki, akkor elég nagy baj van veled.. a punkok többnyire nem hallgatnak a tömeg divatos lökéseire, saját magát adja. Ha szereted, és nem veszed fel, az a ciki.. ha azért nem szereted, mert ciki, akkor meg keress valami popirányzatot, ahol már égő egy 2 hónapos számot hallgatni... az való a trendi kölköknek.. Sex Pistols.. nagy hangzavart hagytak hátra, botrányzenekar, érthető, hogy kultusz.. persze aki tanultabb, az tudja a mögöttes hátteret, a zenekar történetét, ő már nem fog máshogy viszonyulni a zenekarhoz, mint jól kinéző, egészen jó zenét játszó zenekar.. hogy punkok voltak e? Sid kivételével szerintem mélyebben látták a dolgokat, nem is szerették őt.. nemtudom ők mit gondoltak magukról.. talán magukat is adták néha..
Egy fórumban a vita többnyire nem egy két mondatos beböfögésekből áll, hanem véleménynyilvánítások, érvelések, ellentétes gondolatok egymásnakfeszüléséből. Beugatni már oviban megtanul az ember... vannak, akik kinövi a gyerekes mondatokat, és mélyebb véleményeik vannak. |
|
|