Nah végre valaki, aki kicsit felljebb áll a többiek szintjén, mégha nem is értek vele egyet. Sőt, majdhogynem egyáltalán nem, de ettől vagyunk mások. Az ivászat, cigi nem azért jó, mert ettől megbotránkoznak, vagy furcsállják. Egyszerűen jó, és félrészegen nagyon jó érzés bemenni a tömegbe, és pogózni egy hatalmasat, egészen addig, amíg elő nem jön a hányinger egy két gyomorbavágás után. A cigi is jó, szeretem az ízét, az illatát, a nyugtató hatását, a füstöt. Casualties New York-i zenekar, angliai szintéren csak a régieket szeretem, nekem az új irányzat az nem punk. A punk "jelmezeken" nem botránkozik meg senki, mert beépült a divatba egyes elemei. Így van. A szolíd punkokat nem nézik meg. De egy durván szészegecselt, piercingelt, tetovált, hatalmas szines tarajost megnéznek. Divat a taraj a diszkókban.. nehogy már mi változzunk meg. Ha divat, nekem akkora lesz, hogy mindenki csak lesni fog. Divat a lánc? Akkor minimum térdig érőt rakok fel, hogy ezzel is mutassam, mennyire seggek. Nah persze ezeket többnyire fegyverekként használjuk. Amiről írtál a straight edge cuccokkal kapcsolatban: Szóval ha valaki rappet játszik, már az is punk? Mivelhogy ezzel megbotránkoztatja a punkokat a gyökeresen ellentétes zenével? Ne hülyéskedj. Attól hogy lázad valami ellen, még nem hívják punknak. Rengetegen lázadnak, a diszkósok pl az értelem ellen (szerintem menő náluk ha sík hülyék), mégsem punkok. A straight edge sem punk, hiába lázad a punk életvitel ellen. Jah, és nem mondtam, hogy Casualties a punk csúcsa, de ahogy hallgattam a Minort, vagy akár a mai fos zenekarokat, mint az Alvin, vagy a kaliforniai pop, vagy bármilyen töttymötty limbilamba gitáros pop zenekar, nem kétséges, melyik a punk. Faszért akarják az emberek megváltoztatni, átformálni, átvenni a nevet mindenáron. Olyan menőnek számít, ha valaki azt mondhatja magáról, hogy punk, vagy hogy punk zenét játszik? Amúgy igazad van, ha divatosítják a stílusod, sokkal egyszerűbb elfogadni, és beleolvadni a tömegbe.. köszönjük mi ebből nem kérünk. Ha saját magamat tudnám teljesen kifejezni, amire rohadtul nincs pénzem, valószínű engem is fikáznának az átlagos kinézetűek, és ez lenne a szándékom. Sikerül felháborítani őket. Általában azért ugatják le az egyszerűek a durva kinézetűeket, mert nem nézhetnek ki úgy. És persze erre jön a válasz, hogy áh nem szerintem undorító, meg hogy röhelyes, meg hogy soha nem szeretnék úgy kinézni mint a punkok, többségben ez áll a háttérben. Van egy két kivétel, akinek nem tetszik, de ők azok, akik már rég popzenét hallgatnak, vagy nem élik át a stílust. És ha nem élik át, lehet fikázni, mint ahogy páran teszitek, rég halott lenne a punk, ha nem keltene felháborodást vagy indulatokat, de ha hülyeségnek tartják, akkor miért akarják a punk szót használni? Soha nem fogom megérteni.
A FASZ szóra sokmindent kitaláltak már..
Fogtündér te hány éves vagy? Azért, mert a straight edgeről nincs kellő alapismeretem, a punkról lehet. Igaz csak 20 éves vagyok, de QSS-on, ETA-n, CPg-n, Ploiteden, GBH-en nőttem fel. Nekem ők jelentik a punk zenét, a punk életvitelt, és amióta a rendszer elleni lázadással már nem ér el semmit a szubkultúra, hát megpróbál külsőségekben lázadni. ÉS hogy eléri, bizonyítja hogy leszóljátok. ÉS ti is eléritek a punkok ellenvetését, merthogy egy újfajta irányzat ki akart, és talán már ki is szakadt, elértétek, hogy a punkok titeket is leszóljanak.. csak nemtom miért a punk ellen lázadtok, ha punknak tartjátok a Minort..
"az elnyomó állam jelentős hasznot húz az alkoholból és cigarettából befolyó adókból." --- megoldás: csempészett cigi és pia. |
|
|