Énszerintem tisztában voltak azzal, hogy ilyen következményekkel is járhhat az amit tesznek, max. nem gondolták, hogy tényleg idáig eljuthat a dolog. Oszt mégis eljutott... Fiatalok voltak ők akkor mint most én, nem vették le, hogy ez is megtörténhet... Emiatt naivnak nevezni őket szerintem egy kicsit erős. Nem kell tisztelni őket semmiért, ők csak úgymond mártírok voltak, nekem tetszenek a számaik, és merészség is kellett ezekhez, de valóban elgondolkodtató, hogy ők voltak az egyetlen zenekar - tudtommal, de javítsatok ki ha nem így van - akiket bebörtönöztek, és így hirtelen nem is tudok mondani olyan zenekart ami ily' konkrétan fikázta volna a rendszert, hogy "büdös rohadt kommunista banda"....
Mártírok és fiatalok voltak, ennyi szerintem. Én sem tulajdonítok több jelentőséget nekik, mint a Lenin körútnak, max. annyi, hogy ők a bebörtönzés álltal híresebbekké váltak, és így jobban felfigyeltek rájuk...
Én beszéltem velük ezekről, és ők azt mondták, hogy nekik ez tényleg elépzelhetetlen volt addig, amíg meg nem történt. |