tudom h.a szocializmusban,kommunizmusban...nem lehetsz a magad ura!de ebben a rohadt demokráciában az lehetsz? nem!az ideális társadalmi forma ahol a magad ura lehetsz az az anarchizmus!!a falanszter az szar,mert ott úgy kellene élned mint 1 klón.a kommunizmus,szocializmus annyiban jó,h.ott zajlik az élet.A demokráciában pedig egyáltalán nem.a demokráciában szerintem 2 dologgal lehet megbotránkoztatni a népet:1.náci ideológia képviseletével illetve a különböző vallási kultúrák megbecstelenítésével,lásd:karikatúra-botrány stb.a lényeg az ,hogy az anarchizmus SAJNOS utópisztikussá vált.így ha választanom kéne h.melyik rendszerben élnék szívesen,akkor a kommunizmust választanám!akkor sokkal több értelme volt a punk-zenének.manapság hiába lázongunk,fejtjük ki véleményeinket a dalszövegeinkben nem keltünk botrányt mint anno a rendszerváltás előtti időszakban,mint az általam mélyen tisztelt és kedvelt zkarok:ETA,CPg,városom büszkesége:Agydaganat,Auróra Cirkáló stb.Ma folynak perek dalszövegek miatt?tudtommal nem,-jó a szélsőjobbos zkarokat ne vegyük figyelembe-d.ha vmelyik punk-zkar éppen 1 ilyen per alatt áll,akkor jelezzétek!anno a 90-es években a picsának volt néhány pere.tehát a demokrácia unalmas,szociólógiai/politológiai ismeretek
kellenek ahhoz h.vki megértse miért írtam ezt:A kommunizmusban az a legrosszabb,ami utána következik! |