A Green Day már régóta nem punk zene. Szerintem ők már kinőtték a punk zenét. Pl. csináltak pop albumot (warning) és most rock (punk) operát..., szerintem azért, hogy megmutassák (elsősorban maguknak), hogy ilyet is tudnak, vagy azért mert épp ehhez volt kedvük. A punk csak egy olyan skatulya, ami túl szűk nekik. Vagy esetleg az igazi punk lázadás, hogy nem alkalmazkodnak a punk szabályaihoz. Ja és mindig közvetlenebbek (vagy legalábbis nagyon hihetően annak mutatkoznak), mint néha egy-két amatőr punk együttes egy-két tagja. És szerintem piszok jó zenét játszanak. (Bár én még 94-ben lettem Green Day rajongó, és az akkori számaik lényegesen közelebb állnak hozzám, mint a maiak, de ezeket is nagyon szeretem.
A sör is 4 euro volt, kurva drága, dehát ez van.
Szóval szerintem a Green Day mindig is a saját GREEN DAY zenéjét játszotta (melyre egy csomó olyan együttes volt hatással, amit punkba sorolunk). A punk meg csak egy életérzés. De az is lehet, hogy nem jól látom. De engem sosem érdekeltek stílusok, meg irányzatok, csak együttesek, albumok, meg számok. |
|
|