rendelés topikból:
igazad van. akkor úgy mondom akik a drog hatásait nem művészetre használják csak a spontán szétbaszódásra mondjuk egy diszkóban. na azok hulljanak. a lidocainos témát nem tudtam, a katiról hallottam meg a zsuzsiról is sőt ilonka néven dereng valami, de nem próbáltam még.
80 as évek? Az európai Pszichonauta Kutatóprojekt (Psychonaut Research Project) szervezete azonosította 2008-ban, miközben új kábítószereket keresett az interneten. A kutatásokból az is kiderült, hogy valószínűleg 2007-ben fordult elő először. Először Neodove tablettaként árulták, a Neorganics nevű „legal-high” cég termékeként. (A Neodove egy extasy helyettesítésére használt szer, ami nem tartalmazott BZP-t vagy metilont ( - a Neorganics elmondása szerint – Neorganics.net). Az elterjedése nem vált lehetővé, mivel az izraeli kormány – ahol a cég központja áll – betiltotta a mefedront. Ettől fogva árulják designer drogként, pedig farmakológiailag és toxikológiailag is csak nagyon keveset tudni róla. Nemrég extasyként árulták Ausztráliában, etilkatinonnal keverve, és már az EU-ból és az Egyesült Államokból is érkeztek hasonló bejelentések.
A gyártása nagyrészt Kínában zajlik.
Legtöbben kis adagokban fogyasztják el, a hatás csökkenésekor újraadagolva. Hivatalos felmérés szerint (National Addiction Centre, UK) a mefedron 2009 végén – 2010 elején kiérdemelte a 4. legnépszerűbb drog helyét (Nagy-Britanniában).
én így tudom. |
|
|