Punk Portál - 2024. március 29.





 

Új szerzeményz 2.: Tökéletes muzsika a tökéletes apokalipszishez: Rivers Run Dry demó


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2010. feb. 1. hétfõ - 18:17

A Rivers Run Dry is azok közé a bandák közé tartozik, akiknek ismerősen cseng a nevük, de basztam belehallgatni sokáig. Egyszer a Pogo Locóban egy buli után pofáztam Dr. Slayerrel valamiről, és arra gondoltam, lecsekkolom má' miez má'.

A Myspace-ük alapján tetszetős, komor muzsikának tűnt, ez a hangulat pedig tinédzserkorom óta uralja a szívem egy sötét csücskét, úgyhogy egy hirtelen elhatározás nyomán más csemegékkel együtt megrendeltem a Dzsukhell Disztróból, és amit kaptam, már első ránézésre is impresszív.

A 200 kézzel számozott példányból nekem a 190-eshez van szerencsém. A fekete-fehér "ablakos" karton tokban lévő booklet fekete, elegáns minimalista dizájnú, jó tapintású és illatú papírból készült (egyedül én szoktam beleszagolni pl. az új könyvekbe? :-)). A négy számos EP angol nyelvű szövegeinél nem bajlódtak a suta fordítgatással, csak a magyarázatot adták meg magyarul, bár nekem eleve feleslegesnek tűnik magyarázni a szövegeket.

A demó hangzásának magának is van mondanivalója: mélyen dörmög, hömpölyög, kísért, disszonánsan lüktet, szóval tetszik, ám salgótarjániasan szólva lehoz az életemről is.

...Ma szikrázó napsütésben jártam a várost, közben szólt a Rivers Run Dry a fülemben. Úgy éreztem, ha a villamos most nem fut rá egy taposóaknába rejtett atombombára, akkor soha. A zenéből árad a reményvesztettség, a mindennapi rohanásba (The Clock's Tyranny) zárt arctalan városi droidok sötét kilátástalansága (Hearts Urbanized).

Aztán amilyen hirtelen jött ez a mélyről jövő szorongás, és magával ragadt, úgy is ért véget.
A 12 perces Rivers Run Dry demót ajánlom halálos hétfőkre, kínszenvedés keddekre, szuicid szerdákra, csalódott csütörtökökre és így tovább. Ja, és asszem egyszer el kéne már csípnem őket koncerten is.

Beszerzés: 1000 Ft-ért a Dzsukhell Disztróból: http://www.myspace.com/dzsukhellrekords.

Előzmény:
Új szerzeményz 1.: Friss, fiatal, frusztrált: For Rent Records válogatás