Punk Portál - 2024. április 20.





 

Fanzinbemutató: Honest for Truth #10


Írta: Klein L
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2008. aug. 12. kedd - 10:48

Lenyűgöz a HC-s kölykök dinamizmusa – sajnos ugyanez nem mondható el az „ugrálós-kiabálós” zenekaraikról, így sosem tudom megítélni, hogy a fanzine-ben szereplő (pl. Youth of Today vagy Gorilla Biscuits-) zenészekkel készített interjúk mekkora dolognak számítanak. Hozzáértők szerint komoly fegyvertény, hogy az ismét világhírű bandákat megszólaltató 10. szám kizárólag saját interjúkat tartalmaz. Lássuk a kínálatot: Times Together, JFA, Social Justice, Citizens Arrest, Stäläg 13, Moondog, Burning Inside. No, melyik a magyar kakukktojás?

Igen alapos bemutatókat kapunk, a lényegretörő kérdések viszont lehetnének talán kissé változatosabbak. Kik vagytok? („A Rock katopnái!”) Hogyan indultatok, és milyen a helyi színtér? Demók, hatások, koncertsztorik, lemezek, sXe. Informatív, kétségtelenül, és a remek dizájn miatt nem lesz unalmas, de a hardcore-rajongók nálamnál nagyobb érdeklődéssel fogják forgatni, az valószínűsíthető. Látványvilágában viszont teljesen rendben van: koncertfotók, plakátritkaságok, albumképek; ugrálás, mászás, harc a mikrofonért.
Felvillan néhány szórakoztató életkép a boldog ’80-as évekből: „Tehát, aznap sok különböző zenekar lépett fel, de amikor a slam dance elszabadult, akkor azok az arcok, akik csak szimplán pogóztak, dühösek lettek, mert arrább lettek lökve… de hát ez így működött. Oh igen… a slam dance akkor tényleg azt is jelentette, hogy odacsaptak egymásra. Nem ez a mai körbe állok szar, ahol az ember bemegy középre és csapkod. Igazi, tiszta testi sértés volt az egész, mindenki egymásnak rohant minden irányból, és öklök repkedtek, meg láncos bakancsok rugdalóztak. Határozottan a legjobb módja annak, hogy kiengedd az agressziót, és bekapjál egy nagy pofont… Akkoriban még nem volt olyan, hogy punk „egyenruha”. Azt csinálhattál, amit akartál, nem volt olyan, hogy most elmegyek, és veszek két pár punk cipőt. Minél gyalázatosabban néztél ki, annál jobb volt.” (Brian Brannon, JFA)

Pozitív szellemiségű együttesekről lévén szó, kicsit meglepett, hogy a straight edge kapcsán többen úgy nyilatkoztak: nem a címkézés, melldöngetés, prédikálás fontos, hanem megélni az életet, egyénenként, egyéniségként. Lehetőleg tisztán. Pedig talán tényleg „csak” ennyi.

De te biztosan arra vagy kíváncsi inkább, hogyan szerezheted meg a GO! újra kiadott, Your Power Means Nothing kislemezét. Olvasd el a lapot, vagy érdeklődj a honestfortruth.kukac.yahoo.com címen! Olvasói levelek hatására nagyobb eséllyel kerül be egy zenekar a lapba, ha a szerkesztő is kedveli őket. A következő szám tervezett tartalmából: Hated Youth, UpFront, Aljas Indokból, With Open Arms – vagy ahogy alakul.

Honest For Truth #10. - 2008. július. - 44 oldal (A/4), 300 Ft
Bővebb infó, korábbi számok tartalma: http://hftrecords.extra.hu/fanzine.html