Punk Portál - 2024. április 19.





 

Rise and Fall - Rise and Fall 7'' (Deathwish Inc., 2007)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. szept. 1. szombat - 13:32

Szerencsém volt kétszer is megnézni a csapatot élőben, de meg kell, hogy mondjam, hogy a Süss Fel Napos koncert annyira még nem fogott meg, viszont a legutóbbi Kultiplexes Converge bulin kegyetlenül odacsaptak a színpadon a srácok.

Véleményem szerint a zenekar a hardcore / punk már egy következő szintjén található. Nem követnek sémákat, soha nem is sztárkodtak (pedig játszottak páldául a 2006-os Pukkelpop fesztiválon), és mégis nagyon sokan rajonganak értük. 2 ütős nagylemez után - mint a legutóbbi "Into Oblivion" - kijöttek ezzel a 3 számos kislemezzel, hogy újra sokkolják a népet némi rock and rollal. Természetesen ezt csak ízelítőnek szánták a majd 2008 elején megjelenő nagylemezhez.

Első számnak a "Clawing" került fel a lemezre, hogy tudjuk, nem állnak meg, és miután hazajöttek az őszi amerikai turnéjukról, stúdióba vonulnak és megörvendeztetnek minket még vagy 10 ilyen "slágerrel". A soron következő nóta egy régebbi számuk átdolgozása. Nekem így is tetszetős. Majd a végére marad egy Alice In Chains feldolgozás-átdolgozás, a "Them Bones". Tökéletes választás. A végére mindenképp figyelembe ajánlom a lemezborítót, ami a híres grafikus, Florian Bertmer munkáját dicséri.

Aki teheti, szerezze be, nem fog csalódni. 2 szám fent van a csapat Myspace oldalán. És meg kell mondjam, nagyon várom a nagylemezt...
http://www.riseandfall.org
http://www.myspace.com/riseandfall13