Punk Portál - 2024. március 29.





 

Comeback Kid - Broadcasting (Victory Records, 2007)


Írta: zsombins
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. feb. 12. hétfõ - 14:17

Az albumot egyrészt az énekescsere miatt előzte meg kíváncsi várakozás a zenekar kedvelőinek körében, másrészt pedig meglehetősen nagy volt a titkolózás az anyagot illetően, a myspace-re is csak nemrég került fel a címadó dal.

Saját bevallásuk szerint néhány igen jó számot sikerült írniuk, de ezt a marketingszöveget sajnos már megszokhattuk. Az album mindkét korábbi lemeztől, a Turn it Around-tól és a Wake the Dead-től is messze elmarad, még úgy is, hogy a korábbi gitáros, Andrew énekesként jobbat és többet nyújt elődjénél. Bár ez nem akkora meglepetés, hiszem eddig is rengeteget vokálozott a számokban. Talán ez az egyetlen igazi pozitívum, amit el lehet mondani a Broadcasting-ről.

Több az énekdallam, ami pár helyen feldobja a zenét. A srácok véleményével ellentétben elég középszerű az anyag, alig lehet kiemelni egy-két számot. Talán az Industry Standards, a Come Around és az In Case of Fire olyan, amit elvárhatunk tőlük, bár ez utóbbival kapcsolatban nem tudom megállni, hogy meg ne jegyezzem: a Propagandhi hatás eléggé látványos. Nem ez az egyetlen dal, amelyben hasonlóságokat lehet felfedezni, néhány más zenekar is büszkélkedhet némi részvétellel az albumon, ami egy harmadik lemezét kiadó bandánál nem éppen dicséretes. A One Left Satisfied-ban lévő indulós dobolás pedig kifejezetten furcsán hat ebben a műfajban. A számok hosszúak, ami önmagában még nem baj, de sokszor a kelleténél tovább elhúzottnak tűnnek. Tény, hogy a Broadcasting zeneileg kissé más lett elődeinél, de ettől még lehetne jó. Hallgatás közben persze még tetszik is, de azért nem akarja egyből újra betenni az ember. Ez pedig sokat elárul. Hiába, magasra tették a mércét…

Mindezek ellenére azért remélem, hogy az előző két albumhoz hasonlóan az új anyagot is lesz alkalmunk élőben hallani Budapesten. A színpadon nyújtott produkció és a folytatás pedig majd eldönti, hogy csak átmeneti kisiklásról volt-e szó, vagy sajnos tartós a hanyatlás.

http://www.victoryrecords.com
http://www.comeback-kid.com