Punk Portál - 2024. április 18.





 

Another Way - Szertefoszló Álmok Között...


Írta: Buster Blues
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. feb. 5. hétfõ - 12:58

A békési srácok negyedik lemeze ez a sorban, 13 perc alatt (amiből kb. egyet elvesz az outro) 12 szám, tehát maradt a zenekartól megszokott lényegretörő stílus. Sajnos a számlistát végigolvasva azonnal helyesírási hibába botlottam, ami sok magyar borítón előfordul, pedig ez olyan dolog, amit pár átolvasással könnyedén orvosolni lehet. Ettől eltekintve azonban a dizájn nagyon jó, nem is nagyon láttam magyar zenekartól olyat, ami jobban tetszett volna.

A színvilág tökéletesen passzol az album hangulatához, a fiúk nyomdaira cserélték DIY kivitelezést, a füzet gyönyörű lett, kár hogy nem nagyon fér bele egy slim tokba, kénytelen leszek a zacsiban tárolni. A szövegek az eredeti magyarok mellett szerepelnek angol fordításban is, gondolom a külföldi kiadások miatt, meg persze sznobizmusból, a témavilág maradt a régi, senki ne számítson túl sok pozitív üzenetre, vagy rózsaszín bárányfelhőkre.

A hangzás is sokat fejlődött az előző album óta, mostanra abszolút élvezhető lett (az ének is remekül érthető mindenhol), de ez szerencsére alig ment a nyersesség rovására - aggodalomra tehát semmi ok. Koca-grindhallgató mivoltomból következik valószínűleg, hogy nekem a középtempós (itt már breakdown-nak számító), illetve a dallamos metálvirgács részek különösen tetszenek az őrlések között, amik természetesen hozzák a lehető leggyorsabb tempót, Bandi pedig hadd izzadjon a doboknál. Slágerből most sem lesz hiány, a Mobilbankár utódjaként itt van a Császár Elődnek dedikált Laptop DJ, a klasszikussá vált Szavak Nélkül mellett pedig mindenképpen ott lesz a helye a Tegnapok című, csodálatosan táncolható tempójú és egyben leghosszabb (1:44) számnak. A kicsit metálosabb stílusú Egyszerű Meglátást tudnám még kiemelni, mint nagy kedvencet, de egy bő tíz perces lemeznél töltelékekről nem lehet beszélni, minden számnak megvan a helye, egyik sem lóg ki az egységből. Mindenkképpen említést érdemel az outro, amely szerintem nagyon eltalált, a Távolságban című szám után az Az bajom van véled.. kezdetű népdal zárja az albumot, a szövege tökéletesen illeszkedik a saját számok hangulatához, emellett nem elhanyagolható, hogy szép is.

Nem is fecsérlem tovább tovább a szót, aki esetleg nem ismerné a zenekart, ezzel a lemezzel nyugodtan elkezdheti az ismerkedést, vagy látogasson el a koncertek egyikére, az Another Way az egyik legtöbbet dolgozó zenekar mostanában, szóval nem lesz nehéz elcsípni őket!

http://anotherway.atw.hu