Punk Portál - 2024. április 18.





 

Norma Jean - Redeemer (Solidstate Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. szept. 28. csütörtök - 22:05

A 2001-ben alakult amerikai Norma Jean már a debütáló lemezével is maradandót alkotott az underground színtéren. A 2002-ben, a Solidstate Records gondozásában megjelent "Bless the Martyr, Kiss the Child" című lemez valósággal sokkolta a zenerajongókat fenomenális atmoszférájával, valamint azzal az energiával, amit a srácok élőben nyújtottak a színpadon. Jó néhány fellépés és turné következett a második nagylemezig, amelyre 3 évet kellett várni ("O` God the Aftermath").
Ezt megelőzte még egy énekesváltás is (ex-Eso-Charis, Cory Brandan) és mondhatni, ezzel újra visszatért a zenekar a folyamatos zenei pezsgésbe. 2006. szeptember elején pedig az a Ross Robinson által kevert és alkotott lemez jelent meg, akinek a nevéhez olyan csapatok munkái fűződnek, mint a Slipknot, az At The Drive-In, a Sepultura vagy a Korn.

Mint ahogy más bandák, a Norma Jean is új producert szerződtetett le a lemezhez és a változás szerintem teljesen érezhető. Kicsit visszavett a zenekar a 2005-ös lemezhez képest. Jobban letisztultak a mégis néhol kaotikus számok, de ezáltal emészthetőbb is talán. A számok is átdolgozottabbak lettek. Az első két lemezen voltak 10-15 perces nóták is, ezeket itt elhagyták. Atmoszférikus hangzások, kaotikus dallamok, az ének letisztulása sok helyen…de jó. Tetszetős! Nem is húzom tovább az időt...

Kihagyhatatlan a beteg zene kedvelőinek! De természetesen az első két lemez beszerzése is javallott…
http://www.normajeannoise.com