Punk Portál - 2024. április 20.





 

Another Breath - Mill City (Rivalry Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. szept. 22. péntek - 10:17

Aki esetleg még nem ismerné a zenekart, és nem volt ott a budapesti koncerten sem, íme egy kis áttekintés:
A 2001-ben alakult NY-i csapat eleinte elég sok változáson esett át. Rögzítettek még ugyanabban az évben egy a "Yesterday is Gone" címre hallgató demót. Jó néhány fellépés után 2002 végétől egészen 2003 októberéig húzódott el az első lemezük anyagának a megírása, amelynek címe “Not Now, Not Ever” lett (a 8 hónap alatt nem is léptek fel). 2004 elején egy kisebb turnén estek át, majd újra stúdióba vonultak 4 új szám elejéig, amivel mindenképpen kiadót szerettek volna találni (a kislemezt később a Rivalry Records adta ki).

A 2006 augusztusában megjelent lemezt nagyon sokan várták, köztük voltam én is. Mivel amit láttam belőlük (Kultiplex), teljes egészében meggyőzött (a buli előtt sajnos még nem ismertem őket). Fergeteges hangulatú és valódi, energikus hardcore koncert volt.
Ha zeneileg összegyúrjuk a Bane-t, a Modern Life is War-t és talán a The Hope Conspiracy-t, annak eredményeképpen megkapjuk az Another Breath stílusát. A 15 szám szövegvilága a mindennapok problémáiról és örömeiről szólnak (energia, erő, harag, félelem, zűrzavar és kétkedés, ami jellemzi). Ezt a lemezt is Kurt Ballou (Converge) producelte a God City stúdióban, tehát a zene és maga a hangzás is csillagos ötöst kaphat.
Például az első 2 nóta (Jailbreak, Maria) szerintem berobban a hallgatóság agyába. Néhol gyorsabb (A Tragic Hero, Sincerity), néhol pedig meggondoltabb, dallamosabb (Orange, Diesel and Gunpowder) számok váltják egymást.

Nem is kell szerintem sokat írni egy ilyen lemezről. Sokkal érettebb és kidolgozottabb számok, amiket a srácok elénk tárnak. Ajánlom azoknak, akik kicsit szeretik a régi iskolás dallamokat.

http://www.rivalryrecords.com