Punk Portál - 2024. április 20.





 

Regret - Misery Brigade EP (Organized Crime Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. aug. 3. csütörtök - 20:34

Azt kell hogy mondjam kellemesen csalódtam ebben a lemezben! Nem igazán kedvelem az ex bandák feltűnését, mivel legtöbb esetben ez csalódást jelent az előző bandák munkásságát figyelembe véve. Gondolom sokan vannak hasonló helyzetben. Na már most itt, ezt a teóriát nyugodtan elvethetjük!

A Regret Minneapolis államból valósi és az itteni, egyik legismertebb hardcore csapat, a Holding On tagjaként ismert Sean Lipinski alapította 2004-ben. Némi várakozást követve, 2005-ben kiadtak egy demo kislemezt, ami már az Organized Crime kiadónál jelent meg (ahol többek között olyan zenekarok lemezi jelentek meg, mint az A18, a Plan of Attack, a Side Walk vagy a xDisciplex AD). A csapat zenéje elég erőteljes és nyers, és olyan csapatok stílusai keverednek benne, mint a The Hope Conspiracy, a Converge, az Unbroken, A Modern Life is War vagy a Tragedy. Rengeteget koncerteztek és turnéztak az államokban, valamint írtak néhány ú számot is, ami esedékessé tette egy új kislemez kiadását ugyanannál a kiadónál. És ennek apropójaként jelent meg a Misery Brigad.

Az első számban "1966" a stílustól már megszokott sípolás után berobban az ének és a dob. Mintha az énekes hangja kicsit effektezve lenne, de ez korántsem biztos. A szám közepénél jönnek elő a talán THC szerű gitártémák, majd újra visszatérnek az elején játszott dallamokhoz. A "Welcome to the New Year" is kicsit hasonlít erre-arra. De az energiából mit sem veszítenek. Na ez az a szám, aminél azt mondtam, hogy azt a kurvaélet! Ez már energia! A hallgatónál a figyelem folyamatosan megmarad, dallamos gitártémák is előkerülnek, majd a szám végén jön az éneklős rész. Őrület! Borsódzik a hátam. A 3-ik szám a lemezem már kicsit gyorsabb ütemeket vesz. Majd következik a címadó szám. Itt kicsit a srácok elhúzzák, összemossák a témákat. A "Dog Eyes" pedig egy igazi old school nóta, amit egy a tökéletesen a végére helyezett szám, a "Shallow Beds" zár le.

Nem is szaporítom tovább a szót! Szerezzétek be a lemezt minél előbb! Addig is marad a myspace oldala a csapatnak és mindenképpen a "Welcome to the New Year" számmal kezdjétek!

http://www.organizedcrimerecords.com
http://www.myspace.com/regretmn