Punk Portál - 2024. március 29.





 

The Secret - Luce (Goodfellow Records, 2004)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. júl. 31. hétfõ - 13:39

A From The Dying Sky hamvaiból éledt újjá a The Secret, amikor is az előző zenekar tagjai egy teljesen új fejezetet szerettek volna nyitni zenei életükben.

2003-ban vált hivatalossá a csapat megalakulása. Stílusilag teljesen eltérő a korábbi csapattól, mind szövegvilágban, mind zenei stílusban. Hardcore, noise, rock és metal keveredik zenéjükben, ami egy nagyon erős, nagyon dinamikus energiát ad át a lemezt hallgatóknak. A Luce (olasz szó, angolul Light) névre hallgató lemezt a kanadai Goodfellow Records adta ki 2004 végén. Ennél a kiadónál többek között olyan bandák vannak, mint a Bloodjin, a Spitfire, a The Smackdown és a Cursed.
A Messugah-tól egészen a Mogwai-ig minden hatás és zenei világ fellehető a csapat számaiban. Sötét, atmoszférikus hangzás, brutális duplázások, durva mosh részek, valamint talán a Mastodon régebbi lemezein hallható témák jönnek le első hallásra a korongól.

A lemez 38 percet tesz ki, de ez nem jelenti azt, hogy unalmas lenne vagy rövid. Egy kegyetlenül szép intró-szám "The Long Night of Mademoiselle Victorine Lafourcade" után kezdődik csak a lemez el. Itt jön be a "Memento Mori" nótába a Meshugahh stílusú riff, amit egy erőteljes grind-os, gyors-lassú tempóhullámzás követ. A "Fire Isn't Always Meant to Burn" című számban már erőteljesen a death hatások is mutatkoznak. Természetesen a tempó továbbra sem lassul. A következő "The Last One" számban is hasonló elemek mutatkoznak, viszont itt már el-elnyújtják a témákat, sőt gitárszólók is fel-feltűnnek, ahol is azt gondolnánk, hogy a szám vége van, kiderül, csak most kezd igazán intenzív lenni, és újra berobban a kemény grind-os rész. Egyszerűen fenomenális!

Sokan a többszöri meghallgatás után laposnak találhatják a lemezt. Ez tulajdonítható mondjuk az énektémáknak is, amin ha kicsit csiszolna az énekes, kicsit tisztább témákkal is, talán még magasabb szintre juthatna a banda. Ez majd a következő lemeznél kiderül.

http://www.myspace.com/thesecret
http://www.goodfellowrecords.com

Keksz képek egy olasz koncertről