Punk Portál - 2024. április 25.





 

Beloved - Failure On (Solidstate, 2003)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. jún. 15. csütörtök - 14:22

Úgy gondoltam, érdemes kicsit más zenei vizekre is utazni, ezért elkezdeném a nekem tetsző lemezeket szép, lassan bemutatni. A Beloved - annak idején, amikor megalakult - egyedi zenei stílusvilággal rendelkező rock / post hardcore csapat volt. Azóta a banda már feloszlott, de ez mit sem rontott a megítélésükön.

Annak idején, a bemutatkozó, The Running című kislemezükkel keltették fel a szakma és a rajongók figyelmét. Nem sokkal később a Tooth And Nail / Solidstate Records csapott le rájuk, akiket gondolom nem kell senkinek bemutatni (olyan csapatok vannak/voltak ott, mint a ZAO, a Demon Hunter, az MXPX, az Underoath, a POD stb.).
A 2003-ban megjelent Failure On nagylemez óriási sikert aratott, rengeteg fogyott a belőle, ahogy azt a hivatalos hírlevelekben meg is írták és valószínűleg abban az évben az egyik legjobb rock lemez lett. Tele van energiával, érzemekkel, brutalitással. Némely számokban a duplázó töri meg a nyugodt dallamokat, ami nem ront természetesen az összképen. A kislemez még nem igazán adta ki a csapat sava-borsát. Az akkoriban már nagy ismertségnek örvendő Boy Sets Fire-t vagy Thursday-t emelném ki, mint hasonló zenei stílust. 3 gitárossal és 2 énekessel viszont jóval több "ízt" vittek bele a számokba, mind a lemezen, mind előben egyaránt. Ha jobban meggondolom, az ekkoriban sztárzenekarrá váló The Used lehet még hasonló zeneileg, viszont ők már jóval rádióbarátabb zenét csinálnak. Szerintem a 2 legjobb szám a 7 perc körüli "Death to Traitors" és az "Inner Pattern" lett.

Szóval nem igazán lehet ezt a zenekart bárhova is besorolni, kategorizálni. Meg kell hallgatni, és néhány szám után eldönthetitek, tetszik-e vagy sem.

http://www.purevolume.com/beloved
http://www.belovedrock.com