Punk Portál - 2024. április 25.





 

Strung Out - Exile In Oblivion


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. nov. 8. hétfõ - 23:43

A Strung Out a FatWreckChords egyik első kiadott zenekara, a napokban hozták ki az ötödik nagylemezüket. Jópár évvel ezelőtt, amikor a Fat bandákkal kezdtem ismerkedni, kölcsönkaptam két CD-jüket, a Another Day In Paradise-t és a Twisted By Design-t. Nagyon tetszettek, sokat hallgattam, aztán évekig eszembe sem jutott a zenekar. Aztán 2002-ben kihozták az An American Paradox-ot, tavaly a live albumukat (Live In A Dive), és a Deco Tour-on is szerepeltek. Újabb szünet után most itt az új lemez, az Exile In Oblivion.

Teljesen egyedi és nagyon szép borítót hoztak össze, ilyet még nem láttam. A lapozgatható rész csak fele olyan széles, mint a tok, vékony hosszúkás lapokra zsúfolták be a szövegeket. A kép egy vérző (?) nőt ábrázol, kissé elmosódott, művészi a kép. Nekem tetszik. A spéci formátum egyetlen hátránya, hogy elég nehéz kiszedni a tokból.

A borítóhoz hasonlóan a cím is titokzatos. Száműzetés a felejtésben? Ez mi lehet? Sajnos a szövegeket végigolvasva sem jutottam előrébb. Kicsit olyan érzésem volt, mint néhány újabb Bad Religion szerzeménynél. Egy büdös szót nem értek az egészből, még ott sem, ahol a szavakat ismerem. Megállapításom szerint totál elvont dolgokról lehet szó... Valószínűleg az érzelmekre akarnak hatni, lehet, hogy ehhez anyanyelvi tudásra lenne szükségem...

A zene szerencsére követi az eddigi vonalat, és a szövegekkel ellentétben teljesen emészthető. Mégis van az egésznek egy egyedi íze. Dallamos skatepunkot játszanak, mégis kiemelkednek ennek a sablon-stílusnak a határai közül, mivel rengeteg más elemet is felhasználnak. A sebesség végig megvan, a dallamok mellé üvöltés társul, hardcore és metal-elemek is kerülnek a zenébe, néha duplázót, egyes helyeken spéci effekteket hallhatunk. A lemez producere egyébként Matt Hyde, aki korábban a Slayer-rel és Hatebreed-del is dolgozott. Stílusmeghatározás közben a Rise Against jutott eszembe, ők tudják hasonlóan keverni a dallamos punkot a hardcore-ral. Ráadásul elég változatosak a számok, a 45 percet nyugodtan végig lehet hallgatni unatkozás nélkül.

A Strung Out rajongóknak tuti tetszeni fog a lemez, aki kedveli a dallamosabb zenéket, annak is mindenképp ajánlani tudom. A magvas mondanivalót viszont csak a profi angolosok fogják megérteni...

http://www.strung-out.com/
http://href.hu/x/4ew